StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOSLUHNULI BILO JAVNOSTI |

NACIONALNI STOŽER ODLUČIO Od sutra kafići mogu raditi do ponoći, to se odnosi i na javna okupljanja

Piše DV/JL
11. lipnja 2021. - 11:38

Nacionalni stožer civilne zaštite održava konferenciju za medije o aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

Na konferenciji će se govoriti i o mogućnosti popuštanja mjera zbog smanjenja brojki. Nova odluka bi trebala stupiti na snagu 15. lipnja, a na današnjoj konferenciji za medije bismo trebali saznati na što će se nova popuštanja odnositi.

Kako doznajemo od izvora bliskog Nacionalnom stožeru civilne zaštite, jedna od mjera zasigurno bi bila produljenje radnog vremena ugostitelja za sat vremena, odnosno s 23 sata na pola noći. Kako sada stvari stoje, doznajemo, neće biti popuštanja u smislu otvaranja unutarnjih dijelova kafića jer smatraju da je to epidemiološki dosta riskantno, a i većina kafića ima terase na kojima gosti ipak mogu biti bez većih ograničenja, a ugostitelji mogu raditi. Razmatra se i moguće povećanje broja okupljenih koje je sada ograničeno na stotinu, ali i to je upitno, javlja jutarnji.hr.

U posljednja 24 sata zabilježena su 134 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1207. Među njima je 456 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 44 pacijenta.

Preminulo je 13 osoba.

26. lipanj 2024 02:04