StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPaul Bradbury

Nakon gledanja ovog videa mnoge stvari o Hrvatskoj bit će vam jasnije. Poznati Britanac je u njemu sve objasnio

Piše dv
30. siječnja 2024. - 17:48

Paul Bradbury, Britanac trajno nastanjen u Hrvatskoj, ne prestaje oduševljavati sa svojim poznavanjem Hrvatske. Nakon mnogo godina provedenih u novoj domovini, toliko se udomaćio da barata sa znanjem o Hrvatskoj kojim se ne mogu pohvaliti ni mnogi rođeni Hrvati.

Svoje znanje je još jednom demonstrirao u posljednjem video u kojem je izdvojio 12 tvrdnji koje često cirkuliraju hrvatskom javnošću kao bjelodane istine, a da se nitko nije potrudio potvrditi ih ili opovrgnuti. Paul ih je nabrojao i prokomentirao. Neke su se pokazale istinitima, poput tvrdnje da sorta grožđa Zinfandel vuče porijeklo iz Hrvatske.

Neke su se pak pokazale netočnima, poput tvrdnje da je Dubrovačka republika prva država na svijetu koja je priznala Sjedinjene Američke Države. Ali, neke tvrdnje su i točne i netočne u isto vrijeme. Na primjer, Nikola Tesla je rođen u Hrvatskoj, ali ako se ravnamo mjerilima njegovog doba, onda je on rođen u Austro-Ugarskoj, jer Hrvatska kao država u vrijeme Teslinog rođenja nije postojala. Uostalom, uvjerite se sami i pogledajte Paulov video.

28. travanj 2024 07:22