StoryEditorOCM

Naš poznati specijalist interne medicine, primarijus dr. Antun Car, dao nam je procjenu zdravlja Vladimira Putina. Je li ruski predsjednik ozbiljno bolestan?

Piše Dv
25. svibnja 2022. - 10:15

Specijalist interne medicine, dubrovački kardiolog primarijus dr. Antun Car pogledao je i analizirao dva videa koja prikazuju Vladimira Putina 2019. i 23. svibnja 2022. godine te na temelju njih dao je procjenu zdravlja predsjednika Ruske Federacije:

- Dva su videa premalo da bi se pokušalo dobiti dojam o zdravlju bilo koga, ali promatrajući predsjednika Putina u dva različita video uratka jednoga uglavnom propagandističkog iz 2019. i novoga s predsjednikom Lukašenkom iz 2022. ne zamjećuje se bitna razlika u tome kako hoda, reagira ili gleda. Može se reći da je tri godine poslije nešto sporiji, ali s istim pomalo gegavim hodom koji je hod samouvjerenog čovjeka koji hoće impresionirati gledatelje, koji se bavio borilačkim vještinama i vjerojatno ima problema s donjim dijelom kralježnice, moguće i s kukovima, što se vidi u razgovoru na ogradi s predsjednikom Lukašenkom kad mu je problem stajati na jednom mjestu, ističe dr. Car te dodaje:

- Vjerojatno ima problema s prostatom kao i većina muškaraca te dobi. Ni u jednom video zapisu od ta dva nema tremora ruku, nema naglašene usporenosti reakcija što bi ukazivalo na eventualni ekstrapiramidalni sindrom tj. parkinsonizam. U onom videu iz 2019. ne pokazuje nikakve zapuhe kad prođe desetke stuba do crvenog tepiha, što bi inače netko tko ima problema s srcem ili plućima morao pokazati. Bez obzira na cilj samog videa, vidi se njegova usredotočenost na događaje oko njega, on je pozoran, koncentriran, komunicira s okolinom i vrlo izrazite ekspresije lica. Poglavito kada je vrlo emotivan u susretu s psom. To sve isključuje ozbiljnije probleme tipa uznapredovalih degenerativnih promjena mozga. Kroz tri godine može se štošta promijeniti, ali je jasno da se ta facijalna ekspresija radosti od susreta s psom ne može vidjeti u susretu s predsjednikom Lukašenkom ipak ne vidim da se u ekspresiji lica nešto bitno promijenilo.Oblik lica koji je u dva video uratka isti je. Ne doima se kao da je to lice "facies lunata" od terapije kortikosteroidima. Dok govori nema problema s izgovorom, govori tečno bez zastajkivanja. Malo je u reakcijama sporiji, ali ipak je prošlo tri godine "lockdowna". Kod predsjednika Lukašenka rekao bih iz moga iskustva kliničara da vjerojatno ima oscilatornu hipertenziju, metabolički sindrom i probleme lumbosakralne kralježnice, komentira dr. Car.

21. lipanj 2024 07:28