StoryEditorOCM

Ne možete do lijeka u ljekarni? Evo gdje vam je zapeo recept

Piše dv
19. srpnja 2023. - 11:26

Iz Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske (CEZIH) izvijestili su da u narednim danima očekuju potpuno otklanjanje problema nemogućnosti spajanja u sustav koji se javlja određenim korisnicima njihovog sustava.Naime, od četvrtka 13.7. krenule su poteškoće pri sigurnsosnom spajanju pojedinih zdravstvenih djelatnika na sustav CEZIH, a nakon sigurnosne nadogradnje programa za zaštićeno spajanje na pristupni sustav vanjskih CEZIH korisnika.

Istog dana dane su upute svim informatičkim podrškama zdravstvenih ustanova na kakav način korisnicima omogučiti spajanje na CEZIH sustav. Upute su objavljene i na stranici cezih.hr i hzzo.hr.

"Problem koji se javlja određenim korisnici CEZIH sustava, a manifestira se kao nemogućnost spajanja u sustav, nastao je zbog sigurnosne nadogradnje programa za zaštićeno spajanje na pristupni sustav vanjskih CEZIH korisnika, prenosi N1

Proizvođač opreme i tehnička podrška intenzivno rade na otklanjanju problema, a naši inženjeri su zaobilaznim načinima uspjeli gotovo normalizirati rad. Potpuno otklanjanje problema očekuje se u narednim danima čim proizvođač dostavi novu, prilagođenu verziju nadogradnje programa za zaštićeno spajanje vanjskih korisnika. Do tada su dane preporuke svim informatičkim podrškama zdravstvenih ustanova na kakav način korisnicima omogućiti spajanje na CEZIH sustav", stoji na stranicama CEZIH-a.

28. travanj 2024 00:34