StoryEditorOCM

Ne, ovo nije National Geographic, nego moćni prizori iz Hrvatske: Pogledajte fotografije jedne jelenske obitelji

Piše dv
30. siječnja 2023. - 15:12

Ne, ovo nije National Geographic, nego odlične snimke Kristine Poljak iz Svete Marije koja je snimila prekrasne fotografije mladog jelena i košuta na području Donje Dubrave, općine u Međimurskoj županiji. M. Dubrava je smještena blizu ušća rijeke Mure u Dravu, donosi Slobodna Dalmacija.

image

W i k i

image

Kristina Poljak

image

Kristina Poljak

Posljednjih godina priroda buja, posebno fauna na području Hrvatske. Pa u našim brdima i šumama nisu rijetkost ni jeleni, vukovi, jazavci, lisice.. Iako se ponekad te divlje životinje spuste i do prvih naselja, te ljudi grintaju, razloge u tome zbog čega su se vukovi i lisice pojavili u selima možemo vidjeti i u tome da su im lovci potamanili plijen i prirodnu hranu, pa su životinje primorane tražiti hranu bliže naseljima. A čovjek ne bi trebao imati ekskluzivno pravo na prirodu i životinjsko stanište. 

image

Kristina Poljak

image

Kristina Poljak

– Fotke su snimljene na Pažutu kod Donje Dubrave. Prolazila sam automobilom nakon što sam bila na ušću Mure u Dravu. Vidjela sam da se kreću poljem, ugasila auto i izašla van. Nisam se bojala, mislim da se životinje više preplaše nego ljudi, zato me i bilo jedino strah da ne odu, a ja da ih ne sliknem. Krenuli se prema meni i pored mene prešli preko kanala. Tako su nastale ove fotografije – ispričala je Kristina za Međimurski.hr, te je i nama poslala prekrasne fotografije.

image

Kristina Poljak

03. svibanj 2024 02:56