StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTURUDIĆ NE ODUSTAJE

‘Nisam lažljivac, Josipa i ja smo samo poznanici. Znate, ona ima osebujan način komunikacije‘

Piše LV
4. veljače 2024. - 19:49
Zagreb, 170124 Trg svetog Marka, Sabor RH. Odbor za pravosudje Hrvatskog sabora odrzao je 73. sjednicu na kojoj su se predstavili kandidati za glavnog drzavnog odvjetnika. Na fotografiji: Ivan Turudic.Damjan Tadic/Cropix

Na početku razgovora za Dnevnik Nove TV Ivan Turudić je potvrdio da je još uvijek kandidat za šefa DORH-a, ali da se s Plenkovićem nije čuo nakon poruka koje je objavio Jutarnji list.

- Nisam se čuo s premijerom, nisam ga zvao, nije mi to navika da zovem premijera, a pogotovo ne nedjeljom. Nismo komunicirali

Turudić je pojasnio da nije lagao kada je govorio o poznanstvu s Josipom Rimac, objasnivši da je Rimac zapravo, samo malo posebna.

- Nisam lagao, prvo želim reći da kad sam govorio da nisam posebno dobar s njom to se odnosilo na 2015. godinu kad su me novinari ili netko snimio u jednom lokalu u centru Zagreba. Od 2015. do 2024 je prošlo devet godina i mi smo u međuvremenu postali dobri poznanici i znali bi se dopisivati, što je očigledno i znali bi popiti kavu. Naše poznanstvo se na to svodilo. Josipa Rimac ima jedan vrlo osebujan izričaj, ona se na specifičan način obraća ljudima, meni se obraćala s radosti. To je njezin izbor, ali to su naše privatne poruke, mislim to su poruke između mene i Josipe Rimac. Neke poruke su autentične, a nekih se ne sjećam.

Turudić je potvrdio da ga je Rimac tražila informacije iz nekih predmeta.

- Ne, nisam joj pomogao. Josipa Rimac je tada bila državna tajnica, ona je bila saborska zastupnica, meni je posao kao predsjednika suda bio da primam stranke pa sam tako primio i nju - rekao je Turudić dodavši da je Josipu Rimac upoznao 2010. ili 2011. godine na proslavi Grada Knina.

Turudić tvrdi i da je odavno završena priča ona sa Zdravkom Mamićem.

- Nikad nisam to poricao. Kako sam ja 1994. godine, kada sam Mamića upoznao preko nogometa, mogao znati što će se događati u budućnost. Također, moram napomenuti da Josipa Rimac još nije osuđena za ništa što joj se stavlja na teret.

Na kraju je izjavio:

- Umoran sam, ali neću odustati. Ako odustanem, to bi značilo da priznajem krivnju. Nisam lažljivac!

02. svibanj 2024 23:07