StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOBITELJ POTVRDILA

Njemica koju su hamasovci oteli na festivalu smrti i iživljavali se nad njom je mrtva: ‘Primili smo službenu obavijest‘

Piše DV
30. listopada 2023. - 11:45

Obitelj njemačke državljanke 22-godišnje Shani Louk – koja se vidi na snimci, nakon što su je Hamasovi teroristi oteli, na stražnjoj strani kamiona tijekom užasnog masakra na festivalu Supernova 7. listopada – objavila je u ponedjeljak da je ona mrtva. Otac je to potvrdio i za Israel Hayom, donosi Jutarnji list

Nije poznato je li njezino tijelo pronađeno i gdje. Njezina sestra Adi Louk jednostavno je napisala na Instagramu: "Sa žaljenjem objavljujemo smrt moje sestre, Shani Nicole Louk, neka je uspomena na nju blagoslovljena."

image

Shani Louk je pacifistica koja je odbila služiti izraelsku vojsku
 

Screenshot Facebook

Ruth, Shanina rođakinja, rekla je: "Jučer smo primili službenu obavijest od IDF-a i ZAKA (organizacije koja pomaže vlastima u forenzici) s pismom u kojem se navodi da postoje DNK dokazi koji potvrđuju da nije živa. Konzultirali su još dva stručnjaka koji su to također potvrdili, kao i rabin."

Podsjetimo, Hamas je prešao u Izrael u ranim satima 7. listopada i ubio oko 1400 ljudi, dok je više od 200 ljudi odveo u Gazu. Louk je bila na glazbenom festivalu u blizini kibuca Re‘im koji je bio jedna od prvih meta terorista, koji su tamo ubili stotine i mnoge oteli.

image

Rođakinja otete Shani Nicole Louk pred novinarima

Thomas Coex/Afp

U početku se njezina obitelj nadala da je još uvijek živa jer na snimci nije bilo jasno je li mrtva, a njezina je majka čak sugerirala da bi mogla biti u bolnici u Gazi.

29. svibanj 2024 10:04