StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘PREPOROD‘ U DUBROVNIKU

Odbijena ponuda Vlade, 65 posto članova sindikata izjasnilo se protiv. Stipić: Ovo je poruka kako nas ne mogu uvjeriti da je manje zapravo više

Piše Anton Hauswitschka
29. listopada 2022. - 15:51

Sindikat Preporod nije prihvatio ponudu Vlade RH o 6 postotnom povećanju plaća, a s tom odlukom javnost su upoznali u Dubrovniku, gdje se okupilo 200 sindikalnih povjerenika. 

image

Povjerenici sindikata Preporod u Dubrovniku

Anton Hauswitschka/

Za odbijanje Vladine ponude kako je istaknuto, glasovalo 65 posto članova tijekom dvodnevnog izjašnjavanja u 392 osnove i srednje škole u Hrvatskoj.

- Ovo je poruka Vladi da nam se može uvjeriti kako je manje, više. Obzirom da je ministar financija najavio kako će inflacija u idućoj godini iznositi 6 posto, to znaći da će naš rad vrijediti manje, te da će naša kupovna moć biti manja. Najava premijera kako ćemo o idućoj godini razgovarati tu trećem tjednu rujna 2023. godine je neprihvatljiva. Godina počinje 1. siječnja, a svaki se mjesec moraju plaćati računi- istaknuo je pred crkvom Svetog Vlaha na Stradunu predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić. On je kazao kako se čeka odluka još četiri, odnosno tri sindikata, obzirom da ima informaciju kako ponudom Vlade nije zadovoljan ni Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja te kako je premijer Plenković preuranjeno objavio kako je dogovor postignut. Upitan o daljnim koracima, Stipić je kazao kako su otvorene sve mogućnosti te kako je najavljeni prosvjed javnih službenika 15. studenog u Zagrebu uvod u štrajk.

image

Povjerenici sindikata Preporod u Dubrovniku

Anton Hauswitschka/
05. svibanj 2024 16:43