StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSIMBOLI BRITANIJE

Ove snimke s kraljicom Elizabethom ponovno gledaju milijuni: jeste li vidjeli Daniela Craiga u ovim scenama? Još jedna zvijezda joj je uputila emotivne riječi

Piše M.Č./SD
9. rujna 2022. - 09:12

Uz brojne glumačke, glazbene i sportske zvijezde koje su odale počast pokojnoj kraljici Elizabeti II., a među njima su i Helen Mirren, koja je nagrađena Oscarom za portretiranje britanske vladarice u filmu "Kraljica", te Daniel Craig koji je kao James Bond bio uz kraljicu u skeču snimljenom za otvaranje Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, kako piše Slobodna Dalmacija, od neprežaljene vladarice oprostio se i medvjedić Paddington.

Na Twitter profilu popularnog lika objavljena je njegova poruka "Thank you Ma‘am, for everything" - "Hvala vam, gospođo, na svemu", što je mnogim njegovim i kraljičinim obožavateljima natjeralo suze na oči.


Kraljica i Paddington oduševili su svijet pojavivši se u humorističnom skeču kojim je tijekom proslave njezinog platinastog jubileja prvih dana lipnja započeo spektakularni koncert ispred Buckinghamske palače.

Elizabeta je Paddingtona ugostila u svojoj rezidenciji i otkrila mu kako i ona voli sendvič s marmeladom i uvijek ga, za svaki slučaj, nosi u torbici, a on je pokazao kako svoju rezervu nosi ispod crvenog šeširića.

Peruanski medvjedić nije propustio priliku čestitati kraljici platinasti jubilej zahvalivši joj na svemu, a skromna kraljica je odgovorila "To je jako ljubazno".

Potom su popili čaj, pri čemu je Paddington, po običaju, pravio nered, a na kraju su porculanskim šalicama kuckali u ritmu hita "We Will Rock You" kojom je potom grupa Queen s pjevačem Adamom Lambertom započela koncert ispred Buckinghamske palače.


Dvoipolminutni skeč snimljen je u tajnosti u dvorcu Windsor, a njegovo prikazivanje na velikim ekranima na "platinastoj zabavi" izazvalo je oduševljenje među okupljenim gledateljima i milijunima koji su koncert pratili kod kuće na malim ekranima.

Iz Buckinghamske palače su objavili kako je kraljica priliku da pozove Paddingtona na čaj bila previše zabavna da bi je propustila.

Njihov skeč je posebno zabavan bio za princa Georgea i princezu Charlotte, koji su na koncertu s oduševljenjem gledali izvedbu svoje prabake.

Iza kraljice Elizabete ostalo je četvero djece, osmero unučadi i dvanaestero praunučadi.

27. travanj 2024 23:09