StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTragovi novca

Palež skupocjenog automobila osječke sutkinje otvorio pitanje njene imovine, za hrvatske prilike ona je velika

Piše dv
11. travnja 2023. - 15:49
Zapaljeni BMW X6 sutkinje osječkoga Županijskog suda Vlaste Šimenić Kovač otvorio je pitanje i o njenoj imovini. Osumnjičenik još nije pronađenBorna Jakšić/Cropix

Slučaj uskrsnoga paleža automobila sutkinje osječkoga Županijskog suda Vlaste Šimenić Kovač s razlogom je snažno odjeknulo u hrvatskoj javnosti. To je još jedan atak na suce i na pravosuđe u cjelini pa je s razlogom priopćenjem oštro reagirala i Udruga hrvatskih sudaca, prenosi Slobodna Dalmacija.

Međutim, budući da je riječ o BMW-u X6, skupocjenom automobilu, u javnosti su krenula pitanja i o podrijetlu toga vozila i o ukupnoj sutkinjinoj imovini. A ona za hvatske prilike nije mala.

Matej Devčić za Telegram ispitao je imovinu sutkinje Vlaste Šimenić Kovač.

image

Sutkinja Vlasta Šimenić Kovač na izricanju presude u aferi SMS Franji Vargi i Blažu Curiću

Vlado Kos/Cropix

Osim automobila iz 2012. procijenjenog na 40.000 eura, sutkinja je vrijednu imovinu naslijedila od supruga, poznatog osječkog odvjetnika Radana Kovača, branitelja Branimira Glavaša, Vladimira Šišljagića te optuženih u slučaju Selotejp. Odvjetnik je poginuo 2018. godine nakon pada s motora.

U mjestu Dalj posjeduje kuću za odmor i dvije šume, jednu površine 2796 četvornih metara i procijenjene vrijednosti 3500 eura, te drugu, površine 5390 "kvadrata" i procijenjenu na 70.000 eura. Sutkinja u Osijeku u vlasništvu ima stan od 206 četvornih metara, procijenjen na 200.000 eura, te kuću s okućnicom površine 194 "kvadrata", vrijednosti 350.000 eura.

image

Pokojni sutkinjin suprug Radan Kovač 2016. godine kao odvjetnik Rajka Ostojića u tužbi protiv Velimira Bujanca

Vlado Kos/Cropix

Šimenić Kovač ima i štednju od 60.950 eura te dionice HT-a u vrijednosti 3000 eura. Kao sutkinja Županijskog suda u Osijeku mjesečno zarađuje od 4200 do 4350 eura bruto, a preko ugovora o djelu na tom sudu dobiva još 559 eura, piše Telegram.

Pitanje ove za hrvatske prilike poprilično velike imovine, sasvim je druga stvar od paleža sutkinjina automobila. Što brže otkrivanje počinitelja toga djela i njegovo izvođenje pred sud mora biti prioritet hrvatske policije. Tada bi trebali biti poznati njegovi motivi i eventualni nalogodavci.

image

Sutkinja Šimenić Kovač na izricanju presude Branislavu Smiljaniću za izazivanje prometne nesreće u kojoj je život izgubio glumac osječkog HNK Aleksandar Bogdanović

Ivan Perić/Cropix
27. travanj 2024 17:35