StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsukob generacija

Pedesetogodišnjak uputio izazov današnjim mladima: Koji bi 12-godišnjak u fići bez klime, uz dim cigarete i kazetu Novih Fosila, izdržao od Zagreba do Dubrovnika

Piše DV/PSD
12. srpnja 2022. - 15:37

Sukob generacij staro je ljudsko pitanje. Aktualna generacija misli da je superiornija od prethodnih koja nije odrastala uz Instagram ili TikTok. U isto vrijeme starija generacija pita: A gdje ste vi klinci bili 91.? Ili kada je Hajduk na Starom placu slagao titulu na titulu, a na Splitskome festivalu pjevale svjetske zvijezde.

Sličan polemički izazov jednom objavom na internetu upućen je sadašnjoj generaciji, koja voli klimatizirane, kvalitetne, po mogućnosti električne automobile, autoceste i bluetooth zvučnike koji im iz ruke reproduciraju svu glazbu svijeta.

Izazov je uputio netko tko je bio dijete prije ratova 90-ih, otprilike današnji pedesetogodišnjak.

image

Objava koja je izazov aktualnoj generaciji

Screenshot Privatni album

"Mene je moj stari vozio iz Zagreba u Dubrovnik u bijelom fići, ljeti, bez klime, bez vezivanja, uz konstatno pušenje filtera 57 u vožnji, uz par pišanja i duže stajanje na Jablanici na janjetinu. Ja mislim da bi današnji prosječni 12 godišnjak u vrućem autu uz dim cigarete, bez tableta i mobitela, uz jednu jedinu kazetu Novih fosila koja svira non stop iz jednog zvučnika, umro prije Banja Luke".

Žestok izazov, nema što!

image

Zastava 750, fićo, još uvijek plijeni pažnju (ilustracija)

Nikša Stipaničev/Cropix

Replika sadašnjih mogla bi biti kako bi ovaj mačak što se vozio pod vrućim limenim krovom izdržao da se vozi u automobilu i na mobitelu virtuozno igra neku igru, u isto vrijeme porukama komunicira s prijateljima iz cijelog svijeta na nekoliko jezika, sluša glazbu, preko GPS-a prati stanje na cesti i odgovara na roditeljska pitanja.

Bilo bi zanimljivo što bi autor poruke odgovorio na takve upite. Čekamo odgovor.

image

Generacija fiće nije lako bacala stvari (ilustracija)

Nikola Vilić/Cropix
29. travanj 2024 21:56