StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPIROMAN U AKCIJI

Pogledajte manijaka kako podmeće požar, vlasti uvjerene: Većina ih je namjerno izazvana!

Piše dv
28. srpnja 2023. - 14:49

Talijansku pokrajinu Apuliju na Jadranskom moru ponovno ugrožavaju požari koji u petak još uvijek plamte na jugu Italije, a vatrogasci ih i dalje gase na sjeveru Sicilije, piše njemačka agencija dpa.

Požar je u pokrajini Lecce na poluotoku Salento u četvrtak došao i do nekih kuća te se približio obali.

Kuće za odmor su u međuvremenu evakuirane. Videosnimke koje kruže društvenim mrežama prikazuju ljude na plaži kako bježe od plamena u gradu Ugentu, donosi Jutarnji lsit

Vatrogasci su stavili pod kontrolu kritične požare u Ugentu tijekom noći, rekao je njihov glasnogovornik na talijanskoj televiziji, dodavši da je situacija nešto bolja. Jedna farma u Apuliji je također zahvaćena požarima te su uništena mnoga stabla masline.

Vatrogasci na jugu Italije, između Sicilije, Sardinije, Apulije i Kalabrije, od prošle su nedjelje sudjelovali u više od 3200 intervencija, dodali su iz vatrogasne postaje.

Vatrogasne postrojbe u međuvremenu nastavljaju s gašenjem na sjeveru Sicilije oko grada Palerma. Međutim, situacija više nije kritična kao proteklih nekoliko dana, poručili su. Najmanje troje ljudi je poginulo u požarima koji gore od kraja prošlog tjedna.

Talijanska civilna zaštita pretpostavlja da je velik dio požara izazvan nemarom ili namjernim ponašanjem, odnosno paležom. Poljoprivredno udruženje Coldiretti procjenjuje da je šest od 10 požara prouzročeno paležom. I velika suša nakon toplinskog vala pogodovala je brzom širenju požara.

Također, talijanske vlasti objavile su snimke dronom za koje se tvrdi da pokazuju osumnjičenog piromana u akciji. Dužnosnici kažu da je zapalio šumsko područje u Kalabriji.

29. travanj 2024 12:58