StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZIMA POKAZUJE SNAGU

Potop kod Vrgorca, u trenu pale rekordne količine kiše, vatrogasci ispumpavaju kuće, zamućenu vodu treba prokuhati

Piše Mate Primorac/sd
18. siječnja 2023. - 14:52

"Komunalno poduzeće" iz Vrgorca koje se bavi distribucijom vode danas je izdalo priopćenje za javnost u kojem navode da se voda za piće s izvora Butina u Dusini i Banji do daljnjeg treba prokuhavati zbog zamućenja, piše Slobodna Dalmacija.

Oko 150 litara kiše po četvornom metru palo je jučer u Vrgorskoj krajini što je donijelo brojne probleme za stanovništvo, pa su zbog poplave u poljima za sav promet zatvorene lokalne ceste Veliki Prolog-Draževitići, te Vrgorac-Orah preko Rastoka. Pune ruke posla imali su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Vrgorac", jer je zbog velike količine vode na kolniku dio ceste kroz Orah do graničnog prijelaza s BiH bio potpuno potopljen, a gasiteljisu ispumpavali vodu iz obiteljske kuće nedaleko od graničnog prijelaza.

Je li se ovaj problem mogao riješiti prilikom izgradnje i rekonstrukcije graničnog prijelaza, svakako je pitanje za nadležne. Sad imamo situaciju da svaka obilnija kiša stvara poplave na tom dijelu ceste i potapa dio kuće.

Više od 20 krpa za skupljanje vode s parketa postavili su djelatnici Doma športova "Davor Jović" u Vrgorcu kako bi se u dvorani odigrao juniorski derbi Prve hrvatske malonogometne lige između "Vrgorca" i splitskog "Universitasa". Vrgorskom "hramu sporta" pod hitno je potrebna velika rekonstrukcija.

28. travanj 2024 10:36