StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPredsjednik Vlade u dubrovniku

Premijer Plenković o aktualnostima: ‘Nema razgovora dok Milanović vrijeđa, a svi pravosudni djelatnici su na plaći za lipanj već dobili 100 eura više‘

Piše Ahmet Kalajdžić
10. srpnja 2023. - 14:13

Premijer Andrej Plenković danas je iz Dubrovnika komentirao nekoliko na nacionalnoj razini aktualnih tema, među kojima je imenovanje ravnatelja Vojne sigurno-obavještajne agencije:

-Upravo sam potpisao odluku kojom ovlašćujemo jednog djelatnika VSOA-e za obavljanje nužnih poslova do imenovanja ravnatelja. S obzirom da od sutra Kinder više nije ravnatelj, a mi imamo rješenje, prijedlog Vlade je i dalje da to bude brigadni general Mijo Validžić i ostajemo pri tome. Ovo privremeno rješenje vrijedi od sutra. Predsjednik ponižava i vrijeđa ministra obrane Marija Banožića, ignorira njegove prijedloge, zabranjuje mu da govori na skuovima Hrvatske vojske, vrijeđa ga i huška protiv njega. Dok god budu trajala takva vrijeđanja, ja nisam spreman razgovarati, ne zbog sebe i svoje osjetljivosti, nego radi principijelosti prema hrvatskoj javnosti.", naglasio je predsjednik Vlade.

Na temu dugotrajnog štrajka pravosudnih djelatnika, Plenković je rekao kako će ministar Malenica sutra ili preksutra s njihovim sidikalistima obaviti razgovore.

-Ova Vlada ima politiku kontinuiranog rasta plaća. Podigli smo plaću s mjeseca na mjesec za 160 ili 180 eura, a da ne govorim o dizanju osnovice. Nakon 30 godina potrebno je donijeti kvalitetan zakon o plaćama državnih i javnih zaposlenika. On je sada u drugom čitanju i na snagu će stupiti 1. siječnja". A svi ti zaposlenici su na plaći za lipanj već dobili povećanje od 100 eura", kazao je premijer Plenković. 

Govoreći o stanju u HEP-u nakon najnovije plinske afere, Plenković je ponovio kako se time bavi ministar gospodarstva:

-"To ćemo sve vidjeti. Mi ćemo to sve ispitati, u Zagrebu smo tek u srijedu te do tada tu informaciju nećemo imati - izjavio je.

 

 

 

 

 

 

26. svibanj 2024 22:14