StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetREAKCIJA NA ‘KOŠARICE‘ |

PRVI ‘ESDEPEOVAC‘ ŽUPANIJE NIKOLA HAJDIĆ NAKON GRBINOVA ‘POSPREMANJA‘ U STRANCI: ‘Kod nas nitko nije izbačen, a valjda nitko neće ni otići!‘

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
11. listopada 2021. - 14:13

Nakon najnovije 'čistke' u SDP-u, u kojoj je predsjedništvo SDP-a dalo 'košaricu' iz stranke Davoru Bernardiću, Franki i Davorku Vidovića, Renati Sabljar Dračevac, Romani Nikolić, Vesni Nađ i Katici Glamuzina, zanimale su nas reakcije SDP-a na županijskoj i gradskoj razini.

To nisu prve, a vjerojatno ni posljednje čistke u ovoj stranci, kao što slična 'pometanja' nisu rijetkost ni u drugim strankama. Nijedna kroz povijest nije bila pošteđena svađa unutar organizacije niti raskola na dvije ili više frakcija.

Kako ova najnovija izgnanstva komentiraju na jugu Hrvatske, pitali smo predsjednika ŽO SDP i povjerenika za gradsku organizaciju Nikolu Hajdića, koji nam je rekao da 'neće ništa komentirati jer nije čimbenik da bi to komentirao'.

– Niti sam član glavnog odbora niti član predsjedništva koje donosi odluke – bio je decidiran.

Zanimalo nas je ima li sličnih turbulencija na našoj, lokalnoj razini – ili pretpostavlja da bi ih moglo biti? Jer ni lokalni SDP nije pošteđen potresa, kao onomad kad je Jadran Barač, u jeku kampanje za gradonačelnika kao kandidat dao ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije zbog sukoba s rođakom i usput se pozdravio s kandidaturom.

- Nema, kakvih turbulencija! – uvjerava nas Hajdić. - Izbori idu ubrzo, 27. studenoga, i to za cijeli SDP, od državne do lokalnih razina. Predstojeći izbori pokazat će tko će biti predsjednici županijskog i gradskog odbora. Kod nas osipanja članstva nema. Nitko nije izbačen, a nitko nije ni otišao poslije ovoga. Vidjet ćemo hoće li, valjda neće – suzdržano je komentirao.  

Zanimalo nas je i što se događa oko slučaja Tropan, u kojem je gradski vijećnik SDP-a i kandidat za gradonačelnika na prošlim izborima Ivan Tropan (koji  je zamijenio Barača u utrci za gradonačelnika) bio uhićen zbog sumnje na financijske malverzacije.

- Ne znam, priveli su ga, optužnica još uvijek nije podignuta. I dalje je u Vijeću – rekao je Hajdić.

Na pitanje tko su izgledni kandidati za mjesta na županijskom i gradskom odboru na predstojećim izborima u SDP-u, Nikola Hajdić odgovorio je da 'nema nijedno ime niti ima želju kadroviranja u tuđoj organizaciji'.

– Kadroviranje ne bi bilo pošteno s moje strane – zaključio je.

06. listopad 2024 01:00