StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetjedni slave, drugi ljuti

Razočaranje i nevjerica na sudovima: Sindikat nas je prevario i izdao. Netko se ispod žita dogovarao!

Piše dv
27. srpnja 2023. - 12:18

Dok su u Vladi proslavili završetak štrajka službenika na sudovima, a zadovoljstvo izrazili i sindikalni predstavnici, članovi sindikata poručuju da su prevareni, donosi N1. U nevjerici su zbog svega što se dogodilo i smatraju da osam tjedana štrajka za tih 12 posto povećanja plaće, što je oko 70 eura u prosjeku, nije bilo vrijedno te prijete prekidom članstva, otkazima i daljnjim akcijama.

Naime, svega stotinjak glasova na razini Hrvatske presudilo je prekidu štrajka, iako su 22 od 47 podružnica bile za ostanak u štrajku, pritom sve najveće. - Voljela bih da oni koji su bili za prekid štrajka dođu samo tjedan dana raditi ovdje pa bi brzo shvatili o kakvom se poslu radi - rekla je djelatnica jednog zagrebačkog suda i izrazila nezadovoljstvo dogovorenom povišicom te poručila da su izigrani. Da su sindikati sudjelovali u zakulisnim igrama misle i mnogi drugi dojučerašnji štrajkaši.

-Netko se ispod žita dogovarao. Žao mi je ovih mladih cura, koje će uskoro otići, a kako i ne bi? Ne znam kako su skupili te glasove i kako je došlo do ovoga. Htjeli smo ići do kraja jer smo umorne, potplaćene… složne su djelatnice, kojima će sindikalni predstavnici morati objasniti jako puno toga, donosi N1.

02. lipanj 2024 06:49