StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLJUBAVNE SPLETKE

S novom ljubavnicom zatočio bivšu pa je pokušao silovati jer nije htjela izbrisati kompromitirajuće SMS-ove

Piše slobodna dalmacija
18. kolovoza 2021. - 18:42

Na zatvorsku kaznu od godine i četiri mjeseca zatvora osuđen je 31-godišnjak iz Trogira koji je zatočio u stanu bivšu djevojku i pokušao je silovati u čemu mu je pomogla i 26-godišnjakinja iz Kaštel Kambelovca koja je dobila uvjetnu kaznu. Njih dvoje zatočili su i maltretirali djevojku kako bi je prisilili da iz svog mobitela izbriše kompromitirajuće poruke koje su se ticale njih i njihovih prijatelja i partnera, piše Slobodna Dalmacija.

Suđenje je provedeno na Županijskom sudu u Splitu te je 31-godišnjak proglašen krivim te za pokušaj silovanja osuđen na godinu dana, a za protupravno oduzimanje slobode na sedam mjeseci te mu je izrečena jedinstvena kazna od 16 mjeseci zatvora. Optužena je osuđena na sedam mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

Oboje su na glavnoj raspravi negirali počinjenje kaznenih djela, ali sudsko vijeće je imalo između ostalog i liječničke nalaze ozljeda koje je zadobila zatočena djevojka te večeri. Kako stoji u optužnici, 31-godišnjak je u svom stanu u Trogiru od 19 sati do pola sata iza ponoći zatočio bivšu djevojku s kojom je prije toga bio u vezi godinu dana.

Želio je prisiliti da izbriše poruke iz mobitela koje su se odnosile na njega, ali i njegovu poznanicu, 26-godišnjakinju koju je također pozvao da dođe u stan. Njih dvoje su je maltretirali te ju je on pokušao prisiliti na oralni seks, ali se djevojka uspjela obraniti fizičkom silom.

Par puta je pokušala pobjeći iz stana, ali ju je on spriječio, a kada je došla i 26-godišnjakinja pogotovo nije uspjela. Nakon što su je njih dvoje fizički savladali, otiskom njezina prsta su joj otključali mobitel i izbrisali sve što su namjeravali. Nakon toga je djevojka uspjela otići iz stana.

U svom iskazu na sudu je teretila oboje.

- Bila sam u vezi s njim godinu dana, a tijekom tog perioda sam iz njegovog mobitela uspjela fotografirati neke poruke. Dio se odnosio na nas dvoje, a dio na 26-godišnjakinju i njenog momka koji je njihove poruke prosljeđivao mom tadašnjem mladiću.

Također sam u mobitelu imala dokaze da je 31-godišnjak prijetio mojim roditeljima te za neka kaznena djela što je počinio, ali su oni to sve izbrisali. Ona me i pljusnula u jednom trenutku i tukla po glavi i tijelu.

Nisam je mogla savladati jer je jača od mene, pogotovo kada su njih dvoje bili u paru. Nakon te noći sam bila puna modrica koje nisu prolazile nakon par dana pa sam otišla na Hitnu pomoć gdje sam sve ispričala - izjavila je.

Optuženi 31-godišnjak je imao drugačiju verziju događaja.

- Nije istina da nije mogla otići iz stana, imala je kuda izaći. Ona je mene udarila par puta jer se nije mogla pomiriti što nismo više u vezi. Trebali smo se te večeri naći s 26-godišnjakinjom upravo zbog poruka koje je moja bivša djevojka imala o njoj, a ticale su se njihovog zajedničkog ljubavnika. Nisam je prisiljavao na nikakav seks - rekao je.

Optužena je također negirala zlostavljanje.

- Ona je mene napala velikom šalicom, ali je na sreću 31-godišnjak uspio uzet joj je iz ruke. Počupale smo se za kosu, ali se ne sjećam je li koja od nas dvije tada pala na pod. Željela sam popričati s njom da izbriše poruke koje su se ticale mog intimnog života - izjavila je.

Sudsko vijeće je procijenilo da su krivi jer su uz medicinske nalaze imali i fotografije ozljeda, modrica po tijelu zatočene djevojke te iskaza svjedoka. Jedna od svjedokinja je izjavila i kako je zatočenoj djevojci te noći iščupano pola ekstenzija u kosi s te strane glave te da je imala i veliku čvorugu što je ona vidjela.

Ona joj je i kazala da mora ići kod liječnika. Nakon toga su oboje osuđeni, a moraju platiti i po tisuću kuna sudskih troškova, piše Slobodna Dalmacija.

19. travanj 2024 04:27