StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpucnjava u beogradu

Strava u Srbiji: sedmaš upao naoružan na sat i počeo pucati, ubio osmero djece i školskog zaštitara! ‘Legla sam preko dva prijatelja da pomisli kako sam i ja mrtva‘

Piše DV/SD
3. svibnja 2023. - 09:28

NOVIJE: Prema neslužbenim informacijama Telegrafa, učenik je ubio osmero učenika i zaštitara.

Doznaje se da je sedmaš upao na sat Povijesti i počeo pucati na učenike.

Prema neslužbenim informacijama, više od desetoro ranjene djece je prevezeno u bolnicu od kojih je dio smješten u Dječjoj sveučilišnoj klinici u Trišovoj ulici. 

Nova.rs navodi kako ispred škole na Vračaru svjedoče potresnim prizorima. Deca su potresena i uplakana, a roditelji ih grle, a na mjesto tragičnog događa stižu i Vladini dužnosnici. Prema njihovim saznanjima, osumnjičeni učenik (14) je nakon pucnjave pobjegao, ali ga je policija ubrzo privela.

Nova.rs piše kako je počinitelj, prema evidenciji škole, sudjelovao na brojnim školskim natjecanjima i dobivao pohvale. Natjecao se u matematici i povijesti.

--------------

"„Krenuo je nasumičo pucati, u ruci je držao dva šaržera, prvo je pucao u nastavnicu povijesti, a onda je nastavio dalje. Ubio je dva naša druga, ja sam legla preko njih kako bi pomislio da sam mrtva. Izašao je iz učionice, čuli su se pucnji i dalje. Kada sam ustala, vidjela sam mrtvog Dragančeta“, izjavila je učenica za Nova.rs opisujući stravičan događaj koji se jutros dogodio u beogradskoj školi kada je naoružani 14-godišnjak upao na sat Povijesti i otvorio vatru.

--------------

Srbijanski MUP je priopćio da im je u 8.40 prijavljeno da je jutros u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u Beogradu došlo do pucnjave.

Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhitila osumnjičenog maloljetnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i osiguranja škole.

„Zbrinjavanje ozlijeđenih je u tijeku, kao i rad policije na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s ovim događajem“, zaključeno je iz MUP-a.

-------------------

Dječak (14) je pucao u školi "Vladislav Ribnikar", u Beogradu. Ubio je zaštitara i nastavio pucati u prijatelje i učiteljicu, izvještava "Telegraf.rs".

Doznaje se da je u školu ponio očev pištolj u školu i počeo pucati.

Uhićen je i odveden na ispitivanje u policijsku stanicu.

Kako piše Telegraf, ima osmero ozlijeđenih i puno djece koja nepomično leže na podu. Ozlijeđena učiteljica trenutno je na operaciji, a na hitnu je primljen i 13-godišnjak bez svijesti. Jedno dijete je na hitnoj operaciji.

Motiv napada je za sada nepoznat.

Na terenu je velik broj policijskih djelatnika kao i tužitelji...

26. lipanj 2024 03:13