StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSASTANAK U PALAČI RANJINA

Tolušić i Dobroslavić poručili poljoprivrednicima da se osiguraju od šteta

Piše PSD.
18. listopada 2017. - 14:52

Župan Nikola Dobroslavić danas je održao sastanak u Palači Ranjina s predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja županije i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem. Dobroslavić i Tolušić jučer su nazočili i otvorenju međunarodnog kongresa Aquaculture Europe (AE) koji se sastoji od znanstvene konferencije, izlaganja proizvoda i opreme za akvakulturu te radionica, a okupio je oko 1600 sudionika.

Nakon sastanka ministar je dao izjavu za medije

'Teme su bile vezane uz sektor poljoprivrede, ruralnog razvoja i raspolaganja poljoprivrednim zemljištem s posebnim osvrtom na elementarne nepogode koje su ove godine pogodile velik broj poljoprivrednika. Razgovarali smo i kako pomoći poljoprivrednicima na području Dubrovačko-neretvanske županije da kvalitetnije i bolje žive', kazao je ministar Tolušić te pozvao sve poljoprivrednike da osiguraju usjeve i trajne nasade jer država i EU sufinanciraju nastale štete sa 65 posto.

Ministar Tolušić je izjavio da bi poljoprivrednici trebali osigurati svoje nasade, što je podržao i župan Dobroslavić dodavši da najjužnija županija nije samo turistička, već izrazito poljoprivredna.

'Projekti na kojima radimo su navodnjavanje doline Neretve, sprječavanje zaslanjivanja vode, centar za kompetencije za agrume i dvije ribarske luke', kazao je Dobroslavić.

28. rujan 2024 05:40