Bliži se ljetna sezona, prvi turisti već su stigli i mogu iz prve ruke svjedočiti i o cijenama.
Tako je na Facebook stranici "Uživo iz Grčke" objavljen obračun iz grčke taverne, prenosi Slobodna Dalmacija.
Salata od rikule - 5 eura
Lignje - 8 eura
Kuhane dagnje - 8 eura
Hobotnica - 10 eura
Voda x 2 – 1 euro
Kruh - 1 euro
Uzo 200 ml - 8 eura
Konačni iznos je 48 eura, a na meniju su lignje, dagnje, hobotnica, salata od rikule, kruh, uzo (2x100ml) i dvije vode.
"Svježe cijene, da znamo što nas čeka", napisao je jedan od administratora grupe, prenosi Nova.rs.
Nije precizirano o kojem je mjestu riječ, no jedan je član facebook grupe otkrio kakva je situacija na Kreti.
"Trenutno smo na Kreti, večera za 3 osobe nas košta između 50-56 eura, ovisi o restoranu. To je cijena jednog predjela, tri glavna jela, jedno vino i četiri bezalkoholna pića. Porcije su uvijek bile tako velike da smo ih rijetko sve pojeli. Nije bilo mjesta za desert, iako uvijek nešto stigne iz restorana (voće ili neki kolač). Zabrljali smo", napisala je.
Većina ljubitelja Grčke navodi da su cijene više, ali i da su s obzirom na svježinu proizvoda i sam ambijent više nego realne, a vijest ne može proći bez usporedbe s domaćim restoranima.
– Pa ja sam na salašu u Vojvodini skuplje platio ručak. A ovo su plodovi mora, pa su cijene dosta dobre... A treba imati na umu i da su cijene porasle", jedan je od komentara, prenosi Nova.rs.
Kao pratiteljima cijena na jadranskoj obali ne čudi iznos koji se plaća za tri glavna jela i predjelo s pićem od pedesetak eura. Čini se da bi u Dalmaciji prošli i gore.