StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘Crni četvrtak‘

Video: Građani provalili u hipermarket, masovno odnosili robu za otpis i trpali je u automobile, pa i u kamione, video pokazuje razmjere pohlepe

Piše PSD
22. travnja 2022. - 17:11

Razmjerima šopingomanije svakodnevno svjedočimo, ali neke situacije ukazuju na njenu patologiju. Takva je i jučerašnja iz Novoga Sada, zabilježena u medijima i na društvenim mrežama.

Više desetina građana uzimalo je robu iz velikog marketa Tempo kod Novog Sada, koji je zapaljen u prosincu. Nakon što je požar 20. prosinca 2021. godine uništio dio objekta, građani su robu ubacivali u svoje automobile i kamione pa je u jednome momentu i policija morala reagirati kako bi ih smirila, izvijestila je Nova.rs koja je navela da je kompanija "Deleze", vlasnica hipermarketa, dopustila iznošenje robe iz objekta.

image

Akcija pustošenja hipermarketa

Screenshot Instagram

"Na društvenim mrežama se pojavila snimka kako izgleda unutrašnjost Tempo centra nakon što su ljudi masovno uzimali robu i namirnice u neograničenim količinama i trpali ih u svoja vozila. Na snimci se može vidjeti veliki broj praznih kutija, poneka zalutala patika i kutija grickalica, ali i muškarac koji s lampom u ustima nosi punu kutiju cipela. Komentari ispod objave se samo nižu, a većina se slaže oko jednog - bruka i sramota", piše slikovitiji Blic koji objašnjava da se najprije pojavila vijest kako je hipermarket obijen, a demantirano je da je kompanija dopustila iznošenje robe.

Dapače tvrdi se da "Deleze" surađuje s policijom u istrazi kako je došlo do toga da veliki broj građana organizirano odnosi robu koja nije upotrebljiva i koja je trebala biti uništena prenosi Slobodna Dalmacija.

Suvišno je sada govoriti da prilika čini lopova i da neusklađenost želja i materijalnih mogućnosti potiče ovakva ponašanja, ali ne bi bilo loše podsjetiti na Frommovo razlikovanje između imati i biti, posebno u društvenom uređenju koje tvrdi da je pohlepa dobra.

image

Kombiji i kamioni dali su svoj doprinos

Screenshot Instagram
01. lipanj 2024 11:32