StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIDE MU POVIJEST

Vlasnik auta ‘međunarodnih‘ NDH oznaka bahati se na cesti, pogledajte kako ‘majstor‘ vozi u ‘Mussolinijevoj Dalmaciji‘

Piše dv
6. srpnja 2023. - 08:05

Prestigao je čitavu kolonu na semaforu u zadarskim Žmirićima, demonstrativno stao ispred prvog vozila dok je u koloni s ostalima čekalo zeleni signal na semaforu, a onda je postalo jasno i zašto, donosi Slobodna Dalmacija.

Valjda da bi svi dobro vidjeli "međunarodnu oznaku" kvislinške hitlerovsko-musolinijevske tvorevine zvane NDH koju su za vrijeme Drugog svjetskog rata pod vodstvom notornog Ante Pavelića priznale samo Sile osovine dok ih sve skupa nisu isprašili antifašisti, a koja je, uzgred budi rečeno, sramotnim Rimskim ugovorima predala talijanskim okupatorima "za kikiriki" uz Zadar i cijelu Dalmaciju do istočne granice Splita,nakon čega su Dalmatincima čak postavili za vladara i svoga kralja, izvjesnog Aimonea Savojskog, s ambicionim imenom Tomislav II., koji je trajao koliko i lanjski snijeg...

image

NDH oznake

čitatelj/Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Vjerojatno ne znajući sve to, nakon uključenja zelenog svjetla na semaforu, vozač sportskog crvenog en-de-ha auta opalio je po gasu, kako bi svim hrvatskim građanima pokazao kako se to vozi u Mussolinijevu Zadru. Baš nas zanima što hrvatska policija učini kad vidi ovu "međunarodnu oznaku" na stražnjem dijelu vozila?

Što bi se reklo "čega se pametan stidi...".

27. travanj 2024 20:03