StoryEditor
KulturaPRVI PUT U DUBROVNIKU

Dani bosanskohercegovačke kulture: U dubrovačkoj Visiji premijera remek djela ‘Quo vadis, Aida?’ nominiranog i za Oscara

Piše dv
25. studenog 2021. - 15:26

U sklopu Dana bosanskohercegovačke kulture, u dubrovačkom kinu Visia 26. studenog u 18 sati, održat će se premijerno prikazivanje remek djela bosanskohercegovačke kinematografije ‘Quo vadis, Aida?’ Pogledajte potresnu priču prevoditeljice UN-a Aide koja pokušava spasiti svoju obitelj nakon što Vojska Republike Srpske preuzme Srebrenicu, a ulaz je besplatan. 

Film je međunarodni koprodukcijski projekt sedam država za koji je scenarij napisala i režirala Jasmila Žbanić, a zadivio je i dobio priznanja publike i kritičara diljem svijeta.Ušao je u uži izbor od 5 filmova nominiranih za najbolji strani film na 93. dodjeli Oscara, dobitnik je nagrade publike na 50. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu i nagrade za najbolji strani film 2021. na Filmskom festivalu u Göteborgu. Također, nominiran je za najbolji međunarodni film na 36. dodjeli Nagrade nezavisnog duha te za najbolji strani film i režiju na 74. dodjeli nagrade BAFTA.

U organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i udruge Kreativna de Kultura, u suradnji s vijećima i bošnjačkim organizacijama, manifestacija Dana bosanskohercegovačke kulture koja se održava već 13. godinu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine prvi put će se održati u Dubrovniku. 

item - id = 1146007
related id = 0 -> 1038095
19. siječanj 2022 00:18