StoryEditor
KulturaU SALOČI OD ZRCALA

Deljkić i Konjević po prvi put održali zajednički koncert

Piše dv
27. studenog 2021. - 12:48

Violinistica Aida Deljkić i pijanist Miron Konjević održali su koncert u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad u petak, 26. studenoga, s početkom u 19 sati. Na repertoaru su se našla djela J. S.Bacha, W. A.Mozarta, F. Mendelssohna i H. Wieniawskoga.

Koncert je otvorila violinistica Aida Deljkić skladbom J. S. Bacha (1685. - 1750.) Svita za violu br. 2, d mol (Prelude). U nastavku, zajedno sa pijanistom Mironom Konjevićem slijedile su skladbe W.A. Mozarta, Sonata za violu i klavir C dur (K.296) - Allegro vivace, Andante sostenuto, Rondo - Allegro, H. Wieniwaskoga (1835. - 1880.), Reverie za violu i klavir, Andante con moto te F. Mendelssohna (1809. - 1847.), Sonata za violu i klavir, c mol - Adagio, Allegro molto, Piu lento, Andante con Variazioni, Allegro molto.

Ovaj duo istaknuo je kako su koncert posvetili ‘sebi’, dok je pijanist Konjević već imao prilike svirati u Saloči od zrcala nekoliko godina ranije - ‘Podijelio sam svoje iskustvo sa kolegicom i tako smo došli na ideju da bismo mogli ovdje organizirati naš koncert.’ Violinistica Deljkić spomenula je kako im je ovo prvi zajednički koncert u Saloči od zrcala, ali im nije prvi put u Dubrovniku. Već nekoliko godina sudjeluju na Seminaru muzičkih pedagoga koji se svake godine održava u siječnju u Grand hotelu Park te su prije tri godine zajedno napravili cjelovečernji koncert u Dubrovniku svirajući u klavirskom kvartetu. Poručila je kako je ‘ovo ustvari, Mironu i meni, drugi koncert u Dubrovniku’.

22. siječanj 2022 19:07