StoryEditorOCM
KulturaNESVAKIDAŠNJI PROGRAM

Koncertne šetnje s pijanisticom Ivanom Jelačom u sklopu 10. Dubrovačkog zimskog festivala

Piše Dv
27. prosinca 2023. - 10:55

U desetom izdanju Dubrovačkog zimskog festivala, pijanistica Ivana Jelača pripremila je dva nesvakidašnja kulturno-umjetnička programa koncertnih šetnji, u suorganizaciji Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnik, Dubrovačkih muzeja i Dubrovačkih knjižnica.

Koncertne šetnje naslovljene Druga strana povijesti ocrtavaju bogatu dubrovačku povijesnu i glazbenu ostavštinu. Nakon prve šetnje u Kneževu dvoru koja je okupila brojne posjetitelje te ih prigodnim glazbenim programom u salonskom ugođaju uvela u svijet kamara od posjeda dubrovačkih gospođa s kraja 18. i početka 19. stoljeća, program se nastavlja suvremenim izvedbenim formama koje uspostavljaju mrežu interakcija između svih sudionika glazbene izvedbe; izvođača i publike, glazbe i prostora.

Druga Koncertna šetnja s pijanisticom Ivanom Jelačom pod naslovom Saloča od zrcala održat će se u četvrtak, 28. prosinca u 18 sati u Čitaonici narodne knjižnice Grad. Tematizirat će nekadašnje malo privatno kazalište za „glazbena sijela i izvedbe“ u palači Vladislava Gozze.

Ulazak je slobodan, a u blagdanskom raspoloženju u Saloči posjetitelje zasigurno očekuje nesvakidašnji glazbeni doživljaj.

Projekt se realizira uz potporu Grada Dubrovnika te Turističke zajednice Grada Dubrovnika, u suorganizaciji Dubrovačkih knjižnica.

29. travanj 2024 17:57