StoryEditorOCM
KulturaVečer duhovne okrjepe

Predstavljena knjiga ‘Stvorene smo za nebo‘, Stijepo Gleđ Markos duhovnim skladbama osvojio srca publike

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
6. svibnja 2024. - 15:07

Savršen spoj literarnog i glazbenog doživljaja uz impresivan koncert našeg sugrađanina i međunarodno priznatog tenora Stijepa Gleđ Markosa pokazao je kako glazba pobuđuje duboke emocije, pruža utjehu i ohrabrenje kroz Božju riječ i povezuje ljude u zajedničkom slavljenju.

Nakon promocije knjige „Stvorene smo za nebo“ autoriceTee Perović uslijedio je koncert Stijepa Gleđ Markosa koji je u sklopu svog repertoara izveo niz poznatih skladbi i autorskih pjesama koje su već osvojile srca slušatelja diljem svijeta, a među njima su i "Oče naš" na aramejskom jeziku, „Samo je u Bogu mir“, te Psalmi 18, 23, 51, 88. Na veliko oduševljenje brojne publike ovom prilikom Stijepo je izveo i nekoliko skladbi s nadolazećeg albuma duhovne glazbe koje su duboko ganule prisutne. Kroz emotivne izvedbe prenio je poruke mira i utjehe, a vrlo dirljiva bila je izvedba njegovog glazbenog hita „Nebo ljubavi“ koja se savršeno uklopila u program večeri i na poseban način je zaokružila teme nade i usmjerila pogled prema nebeskom. U koncertu prepunom emocija sve prisutne Stijepo je ponio u zajedničkom pjevanju što je publika popratila velikim ovacijama. Bila je ovo večer za duhovnu okrijepu i dugo sjećanje.

U glazbenom dijelu promocije nastupili su VIS "Speramus" dok je prigodnu duhovnu misao s nazočnima podijelio fra Ante Vučković, svećenik i doktor filozofije, poznati voditelj duhovnih vježbi i pisac s temama iz kršćanske duhovnosti.

23. svibanj 2024 17:03