StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoOscarima turističke industrije

Dubrovnik nominiran za dvije prestižne nagrade na World Travel Awards 2024.

Piše D. V.
27. rujna 2024. - 14:11

Grad Dubrovnik nominiran je za dvije prestižne titule na nadolazećim World Travel Awards 2024 – World‘s Leading Cultural City Destination i World‘s Leading Cruise Destination. Ove nominacije dodatno potvrđuju Dubrovnik kao nezaobilaznu svjetsku destinaciju, prepoznatu zbog svoje bogate kulturne baštine i iznimne turističke ponude.

Posebno je značajna nominacija u kategoriji Najbolja kulturna destinacija, gdje Dubrovnik stoji rame uz rame s globalnim metropolama poput Atene, Kyota, Londona, New Yorka i Pariza. Njegova povijesna jezgra, pod zaštitom UNESCO-a, svjedoči globalnom priznanju i divljenju, a 2024. godina ima poseban značaj za grad. Dubrovnik je 2024. godinu proglasio Godinom UNESCO-ove svjetske baštine, obilježavajući niz važnih obljetnica. Ove godine slavi se 45. obljetnica upisa povijesne jezgre Dubrovnika na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, kao i 15. obljetnica Feste sv. Vlaha na Popisu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Ove obljetnice dodatno potvrđuju kulturni značaj grada na svjetskoj sceni.

Uz ovu nominaciju, Dubrovnik je također nominiran za World‘s Leading Cruise Destination, čime se ponovno ističe njegova atraktivnost kao ključne destinacije za ljubitelje kružnih putovanja. Podsjećamo kako je Dubrovnik u ožujku 2024. na svečanosti u Berlinu osvojio titulu Europe‘s Leading Cruise Destination 2024.

World Travel Awards™ prozvani su “Oscarima turističke industrije” i prepoznaju izvrsnost u putovanjima, turizmu i ugostiteljstvu od 1993. godine. Nagrade okupljaju najvažnije aktere industrije, a glasovanje za 2024. otvoreno je od 23. rujna do 20. listopada 2024.

Više informacija o nagradama i mogućnosti glasovanja možete pronaći na službenoj stranici World Travel Awards.

27. rujan 2024 14:12