StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoZATVORENA VRATA RESTORANA

| HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA: Zbog veće sigurnosti elektroopskrbe, mijenjamo blok trafostanice Peline

Piše dv
21. srpnja 2020. - 13:16
Više dubrovačkih restorana u povijesnoj jezgri Grada bilo je prinuđeno danas prijepodne zatvoriti svoje vrata i odbiti turiste koji su došli na doručak ili objed. Turisti su ostali bez usluge u restoranima i kafićima na Prijekome i poprečnim ulicama prema Stradunu. Razlog: nestanak električne struje bez koje nisu mogli spravčljati hranu niti ponuditi hladna i osvježavajuća pića.

Zbog neugodne nas je situacije nazvao veći broj vlasnika restorana i kafića, a njihovi komenatri mogu se svesti na - Sezona 2020. je takva kakva jest, a zbog činjenice da smo aviodestinacija te da nemamo cestovnu vezu (autoput) od svih destinacija na hrvatskom Jadranu imamo vjerojatno najslabije turističke učinke. Ako i ovo malo turista moramo zbog struje otjerati, što nam je činiti?"

Iz Hrvatske elektroprivrede smo dobili slijedeći odgovor:
- Riječ je o najavljenim radovima na zamjeni srednjonaponskog bloka u trafostanici 10(20)/0.4kV Peline u Starom gradu, o čemu je HEP ODS Elektrojug Dubrovnik putem elektroničke pošte 17. srpnja obavijestio medije s područja grada Dubrovnika te postavio najavu na internetsku stranicu HEP ODS-a. Napominjemo kako planirani radovi u transformatorskoj stanici obuhvaćaju zamjenu postojećeg srednjonaponskog postrojenja novim srednjonaponskim postrojenjem, a sve u cilju povećanja sigurnosti napajanja kupaca te će biti završeni danas tijekom popodnevnih sati.



 
03. srpanj 2024 07:54