StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoZABAVA I VESELJE

Nakon pauze zbog koronavirusa ove jeseni se vraća Dubrovačka trpeza

Piše dv
21. rujna 2022. - 16:21

Svojevrsna tradicija i kruna Good Food Festivala, Dubrovačka trpeza, vraća se ove godine na Stradun nakon dvogodišnje pauze zbog globalne pandemije koronavirusa. Grad Dubrovnik ove godine bilježi izvrsne turističke rezultate, čak 72% dolazaka i 82% noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, uz dobre najave za nastavak postsezone. Ova manifestacija već godinama predstavlja jedan segment društveno-odgovornog poslovanja i to pažnjom prema građanima i brigom za potrebite.

Zabavno gastronomski događaj, prepoznatljiv po bogatoj trpezi duž cijelog Straduna, okuplja brojne građane, ali i posjetitelje grada Dubrovnika, a na ovogodišnjoj manifestacije koja će se održati 16. listopada očekuje se velik odaziv sudionika iz različitih uslužnih sektora, dubrovačkih hotela i restorana, pekara, slastičara, ugostitelja i vinara koji će prezentirati svoje znanje i umijeće.

Uz simbolične cijene posjetitelji će imati priliku uživati u brojnim delicijama i vinu, ali i glazbenom nastupu Klape Subrenum. Dubrovačka trpeza kao i svake godine ima humanitarni karakter pa će se prihod od prodaje jela i pića, koji će se moći kušati po cijeni bona od 40 kuna za hranu i 20 kuna za vino, donirati u humanitarne svrhe.

Uz Turističku zajednicu grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik, organizatori Dubrovačke trpeze su I Dubrovačko – neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik.

01. studeni 2024 00:18