StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoUŽITAK ZA NEPCE

Od gastro tura i radionica preko slatke ponude do Dubrovačke trpeze i ‘1001 noći‘, pogledajte što vas očekuje na jubilarnom desetom Good Food Festivalu

Piše B.L.
3. listopada 2023. - 13:23

Konferencijom za medije najavljeno je novo, jubilarno deseto izdanje Good Food Festivala koje ove godine traje od 9. do 22. listopada. Okupljene predstavnike medije pozdravila je zamjenica direktora Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić je predstavila ovogodišnji program. Tako je izdvojila Pizza Fest, a dio događanja će se ove godine biti i u Gružu tako da je cilj više uključiti i ovaj dio grada, posebno TUP.

Također, najavila je i bogat glazbeni program. U ime Turističke zajednice zahvalila je svim ugostiteljima, restoranima i hotelima te svima koji su se odazvali za sudjelovanje u ovogodišnjem Festivalu. U sklopu Festivala bit će organizirane vinokušnje, slatka ponuda, ponuda doručaka, gastro ture, škola kuhanja te razne radionice... 

image

Good Food Festival

Dubrovački Vjesnik, Cropix/

Ispred Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik okupljenima se novinarima obratila Hilarija Lozančić Benić koja je istaknula kako su profesori Centra uložili dugogodišnji trud i znanje te da će to prepoznati i posjetitelji radionica koje će držati profesori iz Centra.

Ana Grgić iz Deše kazala je kako će se u Lazaretima tradicionalno održati četiri gastro radionice od 17. do 20. listopada. Dodala je kako se uvijek vrlo rado odazovu pozivu Turističke zajednice grada Dubrovnik.

Ksenija Matić iz EventLaba naglasak je stavila na vina, ali je istovremeno istaknula i podsjetila na brojna događanja u Gružu. Nije krila zadovoljstvo što je ovo treći put zaredom da surađuje s TZ-om na Good Food festivalu.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika Antonela Svilarić najavila je kako će se Dubrovačka trpeza uz nastup klape Kaše održati 21. listopada, a sav prikupljeni prihod ide u humanitarne svrhe, točnije udruzi Rina Mašera, kao što je Duška Šoljak iz Hotela Rixos Premium Dubrovnik otkrila kako će sredstva prikupljena na gala večeri "1001 noć" istog dana u Hotelu Rixos Premium Dubrovnik gdje će bogata jela biti upotpunjena nastupom Grupe Taliri i Plesne skupine Wevents ići Zakladi ‘Pomozimo djeci s invaliditetom‘ sa sjedištem u Dubrovniku. Time Festival dobiva i plemenitu namjenu. 

image

Good Food Festival

Dubrovački Vjesnik, Cropix/

Jedan od najvećih uspjeha ovogodišnjeg festivala je dolazak poznatog Michelin chefa Igora Jagodića iz Slovenije. Chef Jagodić, poznat po skromnosti i briljantnosti u kuhinji, pripremit će nezaboravnu večeru u restoranu Dubrovnik. Njegove impresivne referencije uključuju Michelinovu zvjezdicu, 4 kape Gault & Millau te 3 vilice Falstaff. Uz ovo kulinarsko remek-djelo, gosti će moći uživati u glazbenom nastupu Nevia Končića.

Festival se također širi u susjedne destinacije, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, gdje će tim restorana Donna Sofia iz Grada prijatelja Sorrenta zajedno s timom iz restorana Marangun pripremati autentična jela. Tijekom Napolitanske večeri, gosti će moći uživati u napolitanskim pjesmama Martine Russo i Sergia Sepe, uz niz tradicionalnih specijaliteta uključujući i omiljeni limoncello.

Festival također nudi mogućnost da posjetitelji kušaju tradicionalne dubrovačke i hrvatske specijalitete. Restoran Komin priprema Tradicionalni dubrovački objed s nastupom FA Linđo, dok će se u restoranu Veranda 2.0 predstaviti gastronomija regija Hrvatske uz glazbeni ugođaj Tria Laus.

image

Good Food Festival

Dubrovački Vjesnik, Cropix/

U suradnji s Event Lab-om, očekuju nas tri zanimljiva događaja: PINK SUNSET & LOVE BAR, BOTTOMLESS BUBBLES BRUNCH s predivnim pogledom na Park Orsula, te GASTROpoda – PUŽEVI U GASTRONOMIJI, gdje će se posjetitelji upoznati s kulinarskim čarolijama puževa. Dva vikenda posvećena su ljubiteljima craft piva, u organizaciji DUBROVAČKE PIVOVARA, uz bogat program i raznoliku ponudu piva. Osim tih događaja, posjetitelje očekuje i niz edukativnih radionica u organizaciji DEŠE i Regionalnog centra kompetentosti u turizmu i ugostiteljstvu,

Fantastični okusi koje nam pripremaju pizza-majstori za vrijeme Pizza Festivala od 12. do 15. listopada, neće ostaviti ravnodušnima ni najzahtjevnija pizza-nepca. Ne možemo zamisliti bolju kulisu za uživanje u njima, od jednog od najcool europskih kvartova, dubrovačkog Gruža i bivše tvornice TUP.

Program Plus nudi dodatne posebne ponude uključujući vinokušnje, slastice, doručke, gastro ture, škole kuhanja i radionice Paint, sip and savor. Sajam "Samo hrvatsko" u Gruškom parku pruža priliku za kupovinu hrvatskih rukotvorina, hrane i pića. Trgovina Life According to KAWA pripremila je posebne popuste na začine i delicije.

Cijeli program ovogodišnjeg Good Food Festivala možete pogledati OVDJE, a objavljena je i BROŠURA.

27. travanj 2024 23:49