StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoUNATOČ MJERAMA

Royal Caribbean otkazuje krstarenja zbog porasta slučajeva COVID-a

Piše DV
15. siječnja 2022. - 08:32

Royal Caribbean International najavio je da će privremeno obustaviti operacije krstarenja svoja tri broda i odgoditi povratak u službu četvrtog broda sve zbog trenutnog porasta slučajeva Omicron-a.

Kruzerska kompanija postala je druga velika tvrtka za krstarenje koja je objavila da prilagođava svoj raspored nakon Norwegian Cruise Linea koji je prošlog tjedna prilagodio raspored krstarenja što trenutno rade i druge kompanije, prenosi pomorac.hr.

“Unatoč strogim zdravstvenim i sigurnosnim mjerama, uključujući zahtjeve za cijepljenje i testiranje za goste i posadu, te opsežno planiranje izvanrednih situacija, morali smo donijeti ovu odluku”, napisao je Royal Caribbean u poruci poslanoj savjetnicima za putovanja krajem tjedna. Tvrtka je naglasila da u ovoj situaciji ipak želi osigurati da putnici dobiju najbolje iskustvo krstarenja na putovanjima.

Krajem 2021., Royal Caribbean je objavio priopćenje vezano uz COVID-19 “Od ponovnog pokretanja krstarenja u SAD-u u lipnju 2021., Royal Caribbean Group prevezla je 1,1 milijun gostiju s 1745 pozitivnih osoba – stopa pozitivnosti od 0,02 posto. Nadalje, velika većina tih slučajeva nije imala simptome ili samo blage simptome, sa samo 41 osobom koja je trebala hospitalizaciju”.

06. listopad 2024 15:14