StoryEditorOCM
DubrovnikDA NE OSTANETE BEZ KRUHA

Ako vam treba spenza za vikend, onda je ovo tekst za vas

Piše L.V.
17. studenog 2023. - 18:21

Trgovci, a i kupci, muku muče s praznicima i nedjeljama. Od 16 nedjelja u godini u kojima mogu biti otvoreni, većina ih te pogodnosti ostavlja za iskoristiti tijekom turističke sezone. Ova subota, 18. studenog, ujedno je i praznik, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, pa su trgovački lanci na našem području uglavnom odlučili sutrašnji praznik biti zatvoreni, a otvoriti svoja vrata kupcima u nedjelju. 

image

Ovog vikenda spaja se državni prazik s neradnom nedjeljom

Bozo Radic/Cropix

Lidl u Župi dubrovačkoj bit će zatvoren sutra, 18. studenoga, ali će zato raditi u nedjelju po redovitom radnom vremenu, od 8 do 21 sat. Konzum na dubrovačkom području sutra u subotu bit će zatvoren, dok će u nedjelju raditi.

Butige Studenca za razliku od većine ostalih, bit će sutra, u subotu, otvorene od 7 do 21 sat, a zatvorene u nedjelju, 19. studenoga. Nekoliko trgovina radit će oba dana, i subotu i nedjelju: na Obali Stjepana Radića u Gružu, Kneza Domagoja u Lapadu, u ulici Svetog Mihajla prema bolnici, u Vukovarskoj, u ulici Janka Bobetka, Kardinala Stepinca, te u Zagrebačkoj.

Trgovački lanac Tommy i sve njihove butige na području Dubrovnika sutra neće raditi, no bit će otvorene u nedjelju od 7 do 20 sati. Ima i primjera butiga koje će pauzirati cijeli vikend, kao što je Konzumova na Gundulićevoj poljani, gdje kupce obavještavaju kako ove subote ne rade zbog državnog praznika, a nedjelja im je također neradna.

image

Ovog vikenda spaja se državni prazik s neradnom nedjeljom

Bozo Radic/Cropix

Kad je riječ o malim privatnicima, butiga Semafori, odnosno DB kantun, među Dubrovčanima poznatija kao ‘Brbora‘ bit će jedina zatvorena u subotu, 18. studenog dok će kupcima biti dostupna u nedjelju 19. studenoga do podne. Butiga ‘Prima‘ na Ilijinoj glavici, u Zagrebačkoj ulici sutra će biti zatvorena, dok će u nedjelju raditi od 7 do podne. 

27. travanj 2024 00:04