StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKO VIJEĆE |

BURNO OKO STADIONA LAPAD Vićan poručio Vlahušiću: Tvoje će se ideje realizirati kada ja budem nadbiskup vrhbosanski

Piše Anđelka Kelava Foto: Anđelka Kelava
29. rujna 2021. - 16:43

16.00  Na sjednicu dolazi točka dnevnog reda: Prijedlog odluke o proglašenju svojstva komunalne infrastrukture kao javnog dobra u općoj uporabi – Gradski stadion Lapad. 

-Imamo danas dvije točke ovu i još jednu koje se obje odnose na realizaciju stadiona Lapad. Značajan dio površine stadiona su uknjižene kao vlasništvo Grada. Ovim dvjema odlukama uknjižit ćemo još ove manje dijelove u vlasništvo Grada, koji su neminovni kako bi se realizirao projekt. Važno je da svi oni zainteresirani sudjeluju u tekstu natječaja da bi on bio koncizan i jasan, kako bi on privukao pravog investitora, a onda realizacijom nadam se da ćemo imati i prvoligaša. Ja bih bio sretan i zadovoljan kad bi ovaj projekt bio realiziran u mom mandatu. Nikad sportskih dvorana dosta, a ovo je početak rješavanja sportske infrastrukture - kazao je gradonačelnik Franković. 

Uslijedila je burna rasprava na relaciji Vićan-Vlahušić:

-Od kada sam se rodio, slušam oo cesti Dubrovnik- Zračna luka i hoćemo li masovni ili elitni turizam. Ja sam gotovo siguran da ćemo vrlo brzo, slažem se s onim što je Kristić rekao, ali mislim da treba ovdje ići po onoj staroj “Ako nema vina, sadimo lozu”. Mislim da sad kad nema novaca treba ići u velike investicije. Vjerujem da ćemo stadion izgraditi - kazao je Vićan. 

Vlahušić mu je odgovorio: 

-Naravno da ću glasati za ove točke jer su dobre, ali  imamo dugu povijest ovog stadiona, a Dubrovnik sad igra treću ligu, zato što se vodi da bude treća  liga, nikad mu nije bio cilj da bude prva liga i da se napravi pravi stadion. Netko je definirao da na Lapadu ne bude stadion prvoligaša. Međunarodni natječaj od 2005. godine  nije dao rješenje, drugi natječaj je napravljen, izabrano je rješenje, a kad smo vidjeli maketu ispalo je da je taj stadion veći od nebodera u Lapadu, Mercedesa. Grad može napraviti sve što je realno, ali čini mi se kao da smo danas zaboravili prvu točku  i rebalans proračuna kao i  povučene točke pomoći gospodarstvenicima, a sad govorimo o ovom velikom projektu. Lijepe stvari su super, ali budimo realni.

Pero Vićan je odgovorio:

-Nevjerojatno je s kolikom količinom laži ovdje mantrate svih nas, gospodine Vlahušiću. Maketa koja je napravljena ne nadvisuje Mercedese. Molio sam te da kupimo Remizu, tad si naredio svom oficiru za vezu da prestane komunicirati sa mnom, a onda je došao Todorić koji je s tobom to raspravio. To možeš govoriti Slavici Grkeš i drugima, a meni ne. Zašto igramo treću ligu, zato što nema sponzora, dođi ti, nađi sponzore i postat ćeš predsjednik GOŠK-a.

Vlahušić je potom kazao: 

- Lijepo je danas biti ovdje. Ponudili su mi da budem predsjednik NK GOŠK-a i pročelnik financija. Hvala svima.

Pero Vićan:  Tvoje će se ostvarit kad ja budem nadbiskup vrhbosanski.

Točka je jednoglasno prihvaćena.

19. travanj 2024 02:18