StoryEditorOCM
DubrovnikLibertas pojačava flotu

Direktor Libertasa Franko Mekišić objasnio zašto je leasing najbolji način kupnje autobusa

Piše dv
8. svibnja 2023. - 14:50

Vijećici su raspravljali i o Prijedlogu odluke o davanju suglasnosti Libertasu Dubrovnik d.o.o. za sklapanje ugovora o operativnom leasingu s ostatkom vrijednosti na razdoblje od 7 godina za nabavu pet novih autobusa i izdavanje instrumenata osiguranja.

Đura Capora (SJG) je zanimalo ‘zašto nije moguće dobiti sredstva iz EU fondova jer su autobusi predviđeni za komercijalnu namjenu‘.

Direktor Libertasa Franko Mekišić je kazao kako će se autobusi koristiti za školski prijevoz što je komercijalna usluga i zato se ne mogu nabaviti putem EU fondova. Autobusi će se koristiti na prigradskim linijama.

Krešimir Marković (HS) zanimao se ima li gradski prijevoznik Libertas dovoljno autobusa, te što je sa starima.

Libertas ima dovoljno autobusa, kazao je Mekišić, a novi se nabavljaju radi poboljšanja usluge

- Na parkingu se čuva sedam starih autobusa iz 80-ih kao dio povijesti, nikome ne smetaju na parkingu, a nema interesa za njihovu kupnju – kazao je.

Objasnio je i kako je leasing najbolji način kupnje jer je moguće vratiti autobus, ukoliko ne bude za njim bilo potrebe u nekom trenutku. Leasing omogućava da se isti autobusi mogu vratiti i uzeti novi. Gubitak od lani, rekao je, nije velik, 10 tisuća eura.

Konstatiralo se kako je nabava ovih autobusa za bolju uslugu i sigurnost učenika iz prigradskih naselja. Odluka je jednoglasno prihvaćena.

03. svibanj 2024 06:17