StoryEditorOCM
DubrovnikOVE GODINE VEĆI TROŠAK

Djeca će uskoro opet u klupe, evo što se od knjiga i radnih materijala financira iz državnog i gradskog proračuna, a što roditelji moraju sami platiti

Piše Silvia Rudinović
19. kolovoza 2022. - 11:52

Neke dubrovačke osnovne škole na svojim su stranicama već objavile su informacije o nabavi te popis udžbenika i ostalih radnih materijala za nadolazeću 2022./2023. školsku godinu.

Udžbenike za učenike osnovnih škola i ove godine platila je država, a sredstva za radne bilježnice osigurao je Grad Dubrovnik iz svog proračuna. Kako pojedine škole navode na svojim stranicama, te će radne materijale naručiti škola. Neki su objavili i popis radnih materijala koje kupuju roditelji. Novost je da ove godine roditelji sami plaćaju likovne mape i radne kutije iz Tehničkog, Kemije i Fizike, koje su lani financirane iz gradskog proračuna.

Iz gradske uprave su u srpnju objavili priopćenje za javnost na ovu temu u kojem stoji: "Protekle godine zabilježeno je znatno povećanje financijskih sredstava za nabavu obrazovnih materijala učenicima osnovnih škola, pa je tako je u prošloj godini trošak nabave obveznih udžbenika iznosio 1.576.773,62 kuna dok je trošak nabave neobaveznih obrazovnih materijala iznosio 1.514.225,09 kuna, a prema procjenama zbog povećanja cijena u ovoj godini navedeni trošak neobaveznih materijala iznosio bi preko 2,5 milijuna kuna. Stoga je i Gradskom vijeću upućen prijedlog Pravilnika o izmjenama Pravilnika o financiranju obrazovnih materijala učenicima osnovnih škola Grada Dubrovnika".

Udžbenici su vlasništvo škole i treba računati na to da će ih valjati vratiti za iduću generaciju.

05. svibanj 2024 21:14