StoryEditorOCM
DubrovnikSadržaj koji nedostaje

Dobili smo modernu placu u Gružu, ali joj fali jedna ‘sitnica‘: Iz Sanitata objasnili zbog čega se ne prodaju neki proizvodi

Piše Anđelka Kelava
14. lipnja 2024. - 12:14

Nedavno je placa u Gružu zasjala u novom svjetlu koje se svidjelo mnogim sugrađanima. Prodavači i kupci također su zadovoljni novim stolovima i nadstrešicom, što im je uvelike olakšalo rad. Međutim, neki su se kupci zapitali kako to da na novoj suvremenoj gruškoj placi nema priključaka za frižidere u kojima bi se prodavali sir, jaja i slični lako kvarljivi proizvodi.

Na naše pitanje Sanitatu zašto nisu postavljeni priključci za rashladne uređaje, odgovorili su:

- Sanitat nije imao zahtjeva za prodajom sira i jaja od registriranih prodavača. Naime, svi oni koji se bave proizvodnjom i plasmanom tog tipa hrane trebaju biti registrirani, odnosno prethodno zadovoljiti sve zakonom propisane obveze poput toga da trebaju imati postrojenja za proizvodnju, kontrolirani transport i slično - odgovaraju iz Sanitata i podsjećaju kako je to društvo ranije imalo četiri rashladne vitrine koje su 2015. godine rashodovane jer nije bilo interesa za korištenje.

Podsjetimo, obnovljena gruška placa otvorena je početkom travnja:

- Vjerujem da će placa biti funkcionalna i na korist građanima i posjetiteljima kao reprezentativan javni prostor kakav Dubrovnik zaslužuje - kazao je gradonačelnik Mato Franković. Projektant tržnice Peračić istaknuo je velika očekivanja od prostora gruške place, u smislu novog mjesta za druženje u popodnevnim i večernjim satima, ponude svježe hrane i gastro specijaliteta, te stjecišta građana i turista koje zanima zdrav život i kvalitetna prehrana.

25. lipanj 2024 05:26