StoryEditorOCM
DubrovnikGradonačelnik o parkingu

Drago mi je da je gospar Pemo kupio zonu Radeljevića, a ne neki strani investitor. Nećemo ga sad proglasiti državnim neprijateljem, u interesu nam je da projekt zaživi

Piše DV
21. ožujka 2023. - 10:02

Đuro Capor iz stranke Srđ je Grad pitao je o Elektrocentru Petek kojemu je povjerena rekonstrukcija place na Gruž, kako stojimo sa javnom nabavom a kako s rješavanjem manjka parkirnih mjesta u tom dijelu Dubrovnika:

Uz čestitke Caporu na ulasku u Izvršni odbor Možemo!

- Javna nabava je provedena sukladnu zakonu, a mi možemo organizirati okrugli stol. Nikakvih iznenađenja na placi u Gružu nema, neće doći do poskupljenja. Radovi će biti završeni u roku, a zahvaljujući Dinku Peračiću dobit će nit svjetskih nagrada za uspjehe u arhitekturi. Što se tiče parkinga, nedostatak parking mjesta je gorući problem u gradu, ne samo u Gružu. Sve je više automobila i nemoguće je zadovoljiti sve potrebe. U luci Gruž imamo veliki broj parking mjesta, ljudi uredno tamo plaćaju parking. Drago mi je da je gospar Pemo, a ne neki strani investitor, kupio zonu Radeljevića, nećemo ga sad proglasiti državnim neprijateljem? Meni je u interesu da taj projekt zaživi. Važno je istaknuti i da zbog limitiranog broja parking mjesta uvijek imamo alternativu – javni gradski prijevoz - komentirao je Franklković.

Ponovio je kako je uvjeren da će u predstojećim godinama sugrađani svjedočiti izgradnji brojnih garaža, financiranih javnim ali i privatnim novce. Prema GUP-u oko 1000 parking mjesta bi trebalo biti u zoni Gruža.

- Ključno je da pomalo uvodimo alternativna rješenja poput Park and Ride sustava na Pobrežju, koji ćemo, uvjeren sam, financirati putem ITU mehanizma - zaključio je gradonačelnik.

05. svibanj 2024 01:11