StoryEditorOCM
DubrovnikKOMUNALNI PROBLEMI |

DUBROVAČKO OKO Zagonetka praška na hranilištu za mačke rješava se dva tjedna, valjda će uskoro...

Piše DV
18. listopada 2021. - 12:40

- Svaki dan po kamenu prosipaju prašak koji je ujedno i otrov za životnije! U ulici od Puča i ulici Nikole Božidarevića tj. kraj Pravoslavne crkve! Postoje ljudi alergični na isti prasak. Ako je već šporko od životinja, onda neka operu ispred svojih vrata kao što drugi čine, a ne trovat' prolaznike. Molim nadležne da reagiraju! - zatražili su građani na Dubrovačkom oku, internetskoj platformi Grada Dubrovnika za prijavu komunalnih problema.

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu dojavu je primio još prije dva tjedna, 4. listopada, a status problema je u fazi 'radi se'.

Iz Grada Dubrovnika su, kažu, posredstvom Dubrovačkog oka od početka njegova rada ( bilo je to 2016., no u manjem opsegu nego nakon intenzivnije aktivacije 2019.) do danas uspješno riješeli 1578 prijava građana.

Osim web stranice www.dubrovacko-oko.hr, građanima je na raspolaganju i istoimena aplikacija za Android i iOS operativne sustave. Iz gradske uprave napominju da putem 'Oka' građani mogu prijaviti i komunalne probleme koje treba sanirati poput oštećenja kolnika, nogostupa i pješačkih zona te oštećenja na gradskim prometnicama i gradskim parkiralištima, oštećenja opreme u gradskim parkovima i na gradskim igralištima, onečišćenja javnih zelenih površina, vodoopskrbnog sustava i sustava odvodnje, neispravne prometne signalizacije i javne rasvjete, neispravnih stupića i ograda.

- Ova komunalna usluga i kroz platformu i kroz aplikaciju nesmetano i neprekinuto radi i tijekom pandemije radi što hitnijeg rješavanja komunalnih problema - vele iz gradske uprave.

08. svibanj 2024 09:07