StoryEditorOCM
DubrovnikOstao samo stijeg

Dubrovčani se pitaju gdje je nestala trobojnica sa Srđa, iz gradske uprave su nam otkrili što se događa i kad će se zastava opet zavijoriti...

Piše Gabrijela Bijelić
7. ožujka 2023. - 09:18

Gdje je nestala trobojnica sa Srđa? S tim pitanjem obratilo nam se tijekom vikenda više građana Dubrovnika koji su primijetili kako nedostaje jedan od simbola Grada, posebno znakovit još od Domovinskog rata. Iz Grada Dubrovnika riješili su dvojbu sugrađana:

- Zastava je sa Srđa skinuta u petak popodne kako bi se zamijenila novom, s obzirom da se oštetila uslijed djelovanja atmosferskih prilika. Grad Dubrovnik je novu zastavu odmah jutros pripremio za preuzimanje vatrogascima, koji će je postaviti čim uvjeti to budu omogućavali. Naime, u ovom trenutku vjetar je prejak za sigurno izvođenje radova na visini - objasnili su iz gradske uprave, napominjući kako zastava RH na jarbolu na Srđu stoji neprekidno, uz tek jedan izuzetak:

- Zastava se skida jedino u situacijama kad je potrebna njezina zamjena zbog dotrajalosti. Upravni odjel za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Grada Dubrovnika uvijek u pričuvi ima do dvije zastave baš za ovakve situacije, te iste nakon zamjene redovno nabavlja - izvijestili su iz Grada Dubrovnika.

02. svibanj 2024 12:09