StoryEditorOCM
DubrovnikBEZ DLAKE NA JEZIKU

Đuro Kovačević o slučaju igrača Squarea koji su igrali u Trebinju i Nevesinju: ‘Rulja napada đecu, a ne smeta im Milanović koji je jako dobar prijatelj s Dodikom!‘

Piše Dv
19. siječnja 2024. - 15:10

Sudjelovanje pojedinih igrača Malonogometnog kluba Square na turnirima u Trebinju i Nevesinju diglo je prašinu u Dubrovniku. Iz Kluba su se ogradili, a jedan od igrača, sudionika turnira, Maro Đuraš, preko društvenih mreža ispričao se javnosti.

Međutim, na cijeli se slučaj, upravo preko Facebooka, osvrnuo i naš sugrađanin, istinski junak Domovinskog rata, hrvatski i dubrovački branitelj Đuro Kovačević koji je nedavno oduševio javnost svojom knjigom "Tako je pisao Ajant".

- Neka đeca, sportaši, nastupali valjda u Nevesinju, Newcastleu ili Pundžab regiji, pa se odjednom ekipa za moral našla skanjivati. Nikakvo čudo što se furamo na Iran. Možda da i mi uvedemo gdje smiješ živjeti i koga trebaš *ebati. Uvedimo čuvare revolucije! S njima i čistoćom rase, pravo u izumiranje.

Čim čopor nekoga napada, ja ga odmah branim, pa taman da je sto puta u krivu, jer ako je u krivu, imaju zato zakoni. To su me naučili heroji, velikani iz 4. GBR što im ime pronosim svuda, sam samcat. Jednog, Damira Krstičevića je smijenio Mesić, isti Mesić kojeg Andrija Bartulić nije podnosio. Kad me je predsjednik trebao 2000. odlikovati Ordenom Svetog Križa za teško ranjavanje, nisam otišao. Valja biti dosljedan inače ćeš za iduću generaciju biti samo ogorčeni starac željan povlastica. Nego se mislim, Milanović je jako dobar prijatelj s Dodikom, što ga rulja časti epitetom "četnik" a nedavno je taj isti Milanović (sasvim opravdano) odlikovao dubrovačke ratne zapovjednike. Gdje bi rulja tada? Kad se buniš, buni se stalno, a ne samo kad su djeca i slabiji od tebe u pitanju.

To naime leži ključna razlika između heroja i rulje. Pa kako mislite da sam postao heroj? Jer sam s ruljom umlatio nekog nesretnika? Sâm pajdo, direktno na mitraljesko gnijezdo, na više desetaka njih u dobro utvrđenom bunkeru. Ali, zaludu pojedincima sve, cenat u glavu nikad, pa ni tad, ali zato čitav metar u dupe hoće - napisao je Kovačević na Facebooku.

02. lipanj 2024 18:57