stdClass Object ( [id] => 509204 [title] => FRANKOVIĆ Nećemo izbacivati ormare kako bi donijeli nove stolove [alias] => frankovic-necemo-izbacivati-ormare-kako-bi-donijeli-nove-stolove [catid] => 357 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Peta sjednica Gradskog vijeća upravo je počela a od 25 vijećnika sjednici je prisutan 21. Kako je kazao predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica gradonačelnik Mato Franković ima problema s glasnicama, pa će na vijećnička pitanja odgovarati njegove zamjenice ili on pismeno.
Od 14 predloženih točaka dnevnog reda predsjednik Vijeća Marko Potrebica predložio je još dvije dodatne točke; Ugovor o redovnom financiranju DURA-e i imenovanje članova Upravnog vijeća zaklade Blaga djela. Obje točke bez rasprave su jednoglasno uvrštene na dnevni red.

16:10 Vijećnička pitanja

Vijećnik Pero Milković (HDZ) postavio je pitanje zamjenici Tokić, a njega je zanimalo kad će započeti procedura za odabiranje obitelji koje će se moći prijaviti za POS stanove u Solitudu?

- Kako što smo i obećali još i u predizbornoj kampanji, intenzivno se radilo na tome zadnja tri mjeseca, detektirano je nekoliko lokacija i odlučeno je da će se ići u područje Solituda. Riječ je o zemljišti Vrtlara, koje su mislili svakako prodati, tako da će mo ga mi otkupiti i tamo će biti 120 stanova. Ići ćemo sljedeće godine u to, projektiranje ide početkom godine, a potom i izgradnja. To će biti najam na 10 godina s mogućnošću otkupa. Isto tako, oformit ćemo listu kad riješimo imovinsko-pravne odnose - Odgovorila je zamjenica Orlanda Tokić.

Vijećnicu Dolores Lujić (Most) zanimalo je zašto se odbija raspravljati, te zašto nije još uvijek uvršten u dnevni red golfu na Srđu kao i raskidanju ugovora sa Razvoj Golf, te zašto su igrališta na Ilijinoj glavici i Montovjerni zapuštena?

Gradonačelnik Mato Franković iako promukao ipak je odgovorio vijećnici Lujić, te kazao kako se poduzimaju sve radnje kako bi se utvrdile štetnost po pitanju raskida ugovora.
- Ako utvrdimo da raskidom ugovora neće nastati šteta po Grad i građane, raskinut ćemo ga, ukoliko bude suprotno nećemo- kazao je Franković.

Zamjenica Jelka Tepšić kazala je kako su svjesni nedostataka koja se tiču neodržavanja, te dodala kako planiraju za sljedeću godinu realizirati navedeno. Planiramo sva igrališta uključiti u redovno održavanje i osigurati osobu koja će putem video nadzora kontrolirati situaciju na igralištima, jer kako znamo najveći problem je vandalizam.

-Vijećnika Željka Raguža (DUSTRA) zanimalo je postoji li mogućnost bolje povezanosti sa Elafitima, osigurati im bolje uvjete, kako ne bi bili građani drugoga reda, pa je tako predložio trajekt Brsečine - Šipan, kao i izgradnja pristaništa na obje strane. Isto tako Raguž je predložio nabavu tableta za Gradsko vijeće, kako bi se smanjili troškovi kopiranja i sve ostale papirologije. i kupnju tableta za vijećnike i prelazak s papira na e- materijale, kao i elektronsko glasovanje na Gradskom vijeću.

Na njegovo pitanje zamjenicaTokić je kazala kako trajektna luka nije u nadležnosti Grada nego Županije, ali svakako kada dođe vrijeme za realizaciju tog projekta Grad će pružiti svu podršku. Podržat ćemo izradu cjelokupne infrastrukture i u tome ćemo sudjelovati. Kada je riječ o tableta, to je nešto što i osobno smartam da bi trebalo, no sama implementacija se pokazala teška, no naravno da nije nemoguće, a s tim projektom će se u Gradu krenuti s vremenom.

-Na pitanje Terezine Orlić (DDS) 'U kojoj fazi je projekt popločavanja Boškovićeve poljane"?, zamjenica Tokić je kazala kako su
konzervatorske smjernice već napravljene. Popločenje Boškovićeve poljane bit će moguće, kad bude izrađen projektni zadatak i glavni projekt, jer nije riječ samo o popločavanju već i infrastrukture, prvenstveno odvodnje, a sve bi moglo biti dovršeno slijedeće godine.

- Planiramo li nešto poduzeti po pitanju inicijative WI- FI Europe? Prijave počinju uskuru, riječ je o inicijativi Europske komisije. Cilj je ostvariti besplatan i kvalitetan internet na javnim površinama- pitaja je vijećnica Katarina Doršner (HDZ).

Zamjenica Tokić je kazala da će se Grad svakako javiti na ovaj projekt, kada se raspišu uvjeti natječaja.

Isto tako, Doršner je zanimalo što je sa fondom za jednokratnu pomoć, za braniteljske obitelji koje žive u teškim socijalnim uvjetima.
Na njeno pitanje zamjenica Tepšić je kazala kako je istina da su najavljivali fond i to je jedan od projekata koji se pripremaju, i za sljedeću godinu trebali bi ga provesti, i planirano je oko milijun kuna za tu namjenu.

Vijećnik Gordan Špero (HDZ), svoje pitanje uputio je zamjenici Tokić pitavši je što će se raditi s kanalizacijom u Gradu, koja je u jako lošem stanju. Isto tako zanimalo ga je hoće li se na Pustijerni osnovati i urediti Arheološki muzej, koji ovaj Grad zaslužuje?

Na pitanju o kanalizaciji u Gradu, Tokić je kazala kako je to nužan projekt u koji se kreće odmah po završetku Zimskog festivala. Projektno rješenje je napravljeno prema kojem se na pojedinim mjestima samog Straduna otvore sami otvori gdje će ući ljudi i sonde na pet pozicija, jedna po jedna, uz nadzor konzervatora. Imamo kanal visine 1,4 metra i širok 40-ak centimetara ispod Straduna, potpuno je začepljen, a problem su i okolni kanali. Poslije čišćenja dolazi sanacija pa će se na dno postaviti keramičke pločice. Sam postupak traje do 4 do 6 mjeseci. Neugodnih mirisia će svakako biti.

- Što se tiče Pustjerne, početkom sljedeće godine kreće natječaj na koji će se prijaviti projekt koji obuhvaća postojeća arheološka područja. U zatvoru se prlanira preseliti arheološki muzej, a ispred zgrade će biti prezentiranje iskopine, a planiramo i pozornicu za kulturne događaje. U dijelu naalzišta će biti napravljena ljetna pozornica. Cilj je uključiti i bastion sv. Spasa, napraviti ispitivanja, dobiti suglasnost i predvidjeti ga kao kulturni prostor. Trenutno je u tijeku izrada idejnog projekta koji će izraditi Zavod za obnovu Dubrovnika, a koji će do kraja godine ići na javnu raspravu.

Rikard Rossetti (DUSTRA): kazao je kako se protivi financiranju obnove tvrđave na prevlaci od strane DPDS, jer kako kaže riječ je o nekoliko desetaka milijuna kuna koje žele potrošiti na obnovu tvrđave koja nema nikakve veze s dubrovačkom prošlošću i koja se nalazi u drugoj općini, na Prevlaci. Ako već želite obnavljati onda imate Kaše, koje nam se raspadaju pred očima, ili tvrđavu na Srđu?
Na pitanje Rossettija odgovorio je gradonačelnik kazavši kako nema ništa protiv toga da Društvo svoj dio novca od ulaznica za zidine troši u obnovu tvrđave na Prevlaci, jer je ona jedan od simbola hrvatske državnosti koju je nužno obnoviti čim prije.

Ljubomir Nikolić (KLGB Srđ je Grad) je kazao kako stanovnici Zlatnog potoka imaju problem s organizacijom prometa u mirovanju, te ga je zanimali zašto se odustalo i od detaljnog plana uređenja na Belvederu, koji je predviđao i javnu garažu. Isto tako zanimali ga je zašto je prije par dana na ključnim gradskim čvorištima nije bilo prometnih redarara?
- Kada je riječ o građanima Zlatnog potoka, svi znaju da sam dostupna i bez problema ću ih primiti. Trenutno razmatramo najbolja rješenja, prije nego krenemo u realizaciju projekta, prvo moramo riješiti dređene imovinsko-pravne odnose. U Svetom Jakovu ima jedna parcela koja je bila namijenjena izgradnji garaže, ali je vlasnik privatnik-stranac koji to prodaje po jako velikoj cijeni.
Na cijelim Pilama neki dan nije bilo ni policije, ni prometnih redara,a problem je nastao na pješačkom prijelazu. Ovih dana je nažalost broj naših prometnih redara bio manji jer su bili na godišnjim odmorima i bolovanjima, i to je jedan naš standardni problem, manjak broja ljudi, a policijska ispomoć odlazi s krajem sezone - kazala je Tokić.

Vijećnik Mario Bekić (HDZ) pitao je gradonačelnika, a slijedom revizije Sanitata, kao i 17 milijuna kuna minusa u poslovanju Vodovoda koji će morati platiti Grad, hoće li sve ostati na tim izvješćima ili se pokrenuti neke akcije dalje. Gradonačelnik je odgovorio kako je on ispunio svoju zakonsku obvezu i nalaz revizije uputio Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku te Ministarstvu uprave.

Zamjenicu Tokić, vijećnik Krešimir Marković (HDZ) pitao je kad će se urediti magistrala od mosta dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice, te dali je li moguće barem osvijetliti taj prostor za početak? Pitao je i hoće li se urediti šetnica od Depozita prema Gradu i kad će se na Zagrebačkoj konačno urediti asfalt?
- Magistrala u nadležnosti Hrvatskih cesta. Projekt je napravljen, on je jako dobar, ali problem je studija utjecaja vizura, HIA, koja je obveza prema Ministarstvu kulture i UNESCO-u i to za cijelo područje južne padine Srđa i to je planirano u rebalansu koji je danas na klupama, to će trajati 4 do 6 mjeseci i mi smo to uzeli u obvezu i sami ćemo to financirati da ubrzamo radove.- kazala je Tokić.

- Svi natječaji su javno objavljeni i to sa zadanim kriterijima. Mislim da smo kao stranka evoluirali i da ne tražimo da se zaposleni upišu u HDZ i nećemo to tražiti, kao što ni od zamjenice Tepšić ne tražimo da uzme člansku HDZ-a. Svi se mogu javiti na natječaje, ali nećemo izbacivati ormare kako bi donijeli nove stolove, već ćemo zaposliti postojeći kadar. Svatko može dat najbolje od sebe za svoj Grad - odgovorio je Franković na pitanje koje mu je postavio vijećnik Miho Obradović (HNS).

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2017-09-28 18:11:06 [created_by] => 3117 [created_by_alias] => dv [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-09-28 18:11:06 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-09-28 18:11:06 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1829 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 357 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Dubrovnika [menu-meta_keywords] => vijesti, dubrovnik [secure] => 0 [page_title] => Dubrovnik [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279327.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279323.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279324.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279325.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279326.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279328.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279329.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279330.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279331.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279332.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279333.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279334.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279335.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279336.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279338.jpg","\/Portals\/2\/Images\/2017\/09\/28\/WEB\/279337.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x840"},{"size0":"1200x915"},{"size0":"1200x823"},{"size0":"1200x801"},{"size0":"1200x942"},{"size0":"1200x657"},{"size0":"1200x686"},{"size0":"1200x763"},{"size0":"1200x832"},{"size0":"1200x717"},{"size0":"1200x876"},{"size0":"1200x896"},{"size0":"1200x680"},{"size0":"1200x663"},{"size0":"1200x919"},{"size0":"1200x784"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 357 [name] => Dubrovnik [alias] => dubrovnik [description] => [parent] => 320 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"318","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6432018 Threads: 79 Questions: 1175061512 Slow queries: 0 Opens: 225769 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 182.689 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 10552373 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dubrovnik/zupanija/dubrovnik ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /dubrovnik/zupanija/dubrovnik/frankovic-necemo-izbacivati-ormare-kako-bi-donijeli-nove-stolove-509204 [printLink] => /dubrovnik/zupanija/dubrovnik/frankovic-necemo-izbacivati-ormare-kako-bi-donijeli-nove-stolove-509204?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 338750 [name] => vijećnička pitanja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vijecnicka-pitanja [link] => /tag/vijecnicka-pitanja ) [1] => stdClass Object ( [id] => 455305 [name] => sjednica gradskog vijeća [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sjednica-gradskog-vijeca [link] => /tag/sjednica-gradskog-vijeca ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => FRANKOVIĆ Nećemo izbacivati ormare kako bi donijeli nove stolove [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3117 [name] => Dubrovački vjesnik [username] => dubrova-ki-vjesnik [email] => dubrova-ki-vjesnik@sd.hr [password] => $2y$10$jd/23eUM.rRgcSqOknKM2Oqn/edmqfS1v.my/UHfrTBl1RPvCgpSa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/dubrovacki-vjesnik-3117 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1635 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/fba67ff5357bbf67a43c898a40fd1982?s=100&default=https%3A%2F%2Frebuild.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279327.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279327.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279323.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279324.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279325.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279326.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279328.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279329.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279330.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279331.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279332.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279333.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279334.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279335.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279336.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279338.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/2/Images/2017/09/28/WEB/279337.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Peta sjednica Gradskog vijeća upravo je počela a od 25 vijećnika sjednici je prisutan 21. Kako je kazao predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica gradonačelnik Mato Franković ima problema s glasnicama, pa će na vijećnička pitanja odgovarati njegove zamjenice ili on pismeno.
Od 14 predloženih točaka dnevnog reda predsjednik Vijeća Marko Potrebica predložio je još dvije dodatne točke; Ugovor o redovnom financiranju DURA-e i imenovanje članova Upravnog vijeća zaklade Blaga djela. Obje točke bez rasprave su jednoglasno uvrštene na dnevni red.

16:10 Vijećnička pitanja

Vijećnik Pero Milković (HDZ) postavio je pitanje zamjenici Tokić, a njega je zanimalo kad će započeti procedura za odabiranje obitelji koje će se moći prijaviti za POS stanove u Solitudu?

- Kako što smo i obećali još i u predizbornoj kampanji, intenzivno se radilo na tome zadnja tri mjeseca, detektirano je nekoliko lokacija i odlučeno je da će se ići u područje Solituda. Riječ je o zemljišti Vrtlara, koje su mislili svakako prodati, tako da će mo ga mi otkupiti i tamo će biti 120 stanova. Ići ćemo sljedeće godine u to, projektiranje ide početkom godine, a potom i izgradnja. To će biti najam na 10 godina s mogućnošću otkupa. Isto tako, oformit ćemo listu kad riješimo imovinsko-pravne odnose - Odgovorila je zamjenica Orlanda Tokić.

Vijećnicu Dolores Lujić (Most) zanimalo je zašto se odbija raspravljati, te zašto nije još uvijek uvršten u dnevni red golfu na Srđu kao i raskidanju ugovora sa Razvoj Golf, te zašto su igrališta na Ilijinoj glavici i Montovjerni zapuštena?

Gradonačelnik Mato Franković iako promukao ipak je odgovorio vijećnici Lujić, te kazao kako se poduzimaju sve radnje kako bi se utvrdile štetnost po pitanju raskida ugovora.
- Ako utvrdimo da raskidom ugovora neće nastati šteta po Grad i građane, raskinut ćemo ga, ukoliko bude suprotno nećemo- kazao je Franković.

Zamjenica Jelka Tepšić kazala je kako su svjesni nedostataka koja se tiču neodržavanja, te dodala kako planiraju za sljedeću godinu realizirati navedeno. Planiramo sva igrališta uključiti u redovno održavanje i osigurati osobu koja će putem video nadzora kontrolirati situaciju na igralištima, jer kako znamo najveći problem je vandalizam.

-Vijećnika Željka Raguža (DUSTRA) zanimalo je postoji li mogućnost bolje povezanosti sa Elafitima, osigurati im bolje uvjete, kako ne bi bili građani drugoga reda, pa je tako predložio trajekt Brsečine - Šipan, kao i izgradnja pristaništa na obje strane. Isto tako Raguž je predložio nabavu tableta za Gradsko vijeće, kako bi se smanjili troškovi kopiranja i sve ostale papirologije. i kupnju tableta za vijećnike i prelazak s papira na e- materijale, kao i elektronsko glasovanje na Gradskom vijeću.

Na njegovo pitanje zamjenicaTokić je kazala kako trajektna luka nije u nadležnosti Grada nego Županije, ali svakako kada dođe vrijeme za realizaciju tog projekta Grad će pružiti svu podršku. Podržat ćemo izradu cjelokupne infrastrukture i u tome ćemo sudjelovati. Kada je riječ o tableta, to je nešto što i osobno smartam da bi trebalo, no sama implementacija se pokazala teška, no naravno da nije nemoguće, a s tim projektom će se u Gradu krenuti s vremenom.

-Na pitanje Terezine Orlić (DDS) 'U kojoj fazi je projekt popločavanja Boškovićeve poljane"?, zamjenica Tokić je kazala kako su
konzervatorske smjernice već napravljene. Popločenje Boškovićeve poljane bit će moguće, kad bude izrađen projektni zadatak i glavni projekt, jer nije riječ samo o popločavanju već i infrastrukture, prvenstveno odvodnje, a sve bi moglo biti dovršeno slijedeće godine.

- Planiramo li nešto poduzeti po pitanju inicijative WI- FI Europe? Prijave počinju uskuru, riječ je o inicijativi Europske komisije. Cilj je ostvariti besplatan i kvalitetan internet na javnim površinama- pitaja je vijećnica Katarina Doršner (HDZ).

Zamjenica Tokić je kazala da će se Grad svakako javiti na ovaj projekt, kada se raspišu uvjeti natječaja.

Isto tako, Doršner je zanimalo što je sa fondom za jednokratnu pomoć, za braniteljske obitelji koje žive u teškim socijalnim uvjetima.
Na njeno pitanje zamjenica Tepšić je kazala kako je istina da su najavljivali fond i to je jedan od projekata koji se pripremaju, i za sljedeću godinu trebali bi ga provesti, i planirano je oko milijun kuna za tu namjenu.

Vijećnik Gordan Špero (HDZ), svoje pitanje uputio je zamjenici Tokić pitavši je što će se raditi s kanalizacijom u Gradu, koja je u jako lošem stanju. Isto tako zanimalo ga je hoće li se na Pustijerni osnovati i urediti Arheološki muzej, koji ovaj Grad zaslužuje?

Na pitanju o kanalizaciji u Gradu, Tokić je kazala kako je to nužan projekt u koji se kreće odmah po završetku Zimskog festivala. Projektno rješenje je napravljeno prema kojem se na pojedinim mjestima samog Straduna otvore sami otvori gdje će ući ljudi i sonde na pet pozicija, jedna po jedna, uz nadzor konzervatora. Imamo kanal visine 1,4 metra i širok 40-ak centimetara ispod Straduna, potpuno je začepljen, a problem su i okolni kanali. Poslije čišćenja dolazi sanacija pa će se na dno postaviti keramičke pločice. Sam postupak traje do 4 do 6 mjeseci. Neugodnih mirisia će svakako biti.

- Što se tiče Pustjerne, početkom sljedeće godine kreće natječaj na koji će se prijaviti projekt koji obuhvaća postojeća arheološka područja. U zatvoru se prlanira preseliti arheološki muzej, a ispred zgrade će biti prezentiranje iskopine, a planiramo i pozornicu za kulturne događaje. U dijelu naalzišta će biti napravljena ljetna pozornica. Cilj je uključiti i bastion sv. Spasa, napraviti ispitivanja, dobiti suglasnost i predvidjeti ga kao kulturni prostor. Trenutno je u tijeku izrada idejnog projekta koji će izraditi Zavod za obnovu Dubrovnika, a koji će do kraja godine ići na javnu raspravu.

Rikard Rossetti (DUSTRA): kazao je kako se protivi financiranju obnove tvrđave na prevlaci od strane DPDS, jer kako kaže riječ je o nekoliko desetaka milijuna kuna koje žele potrošiti na obnovu tvrđave koja nema nikakve veze s dubrovačkom prošlošću i koja se nalazi u drugoj općini, na Prevlaci. Ako već želite obnavljati onda imate Kaše, koje nam se raspadaju pred očima, ili tvrđavu na Srđu?
Na pitanje Rossettija odgovorio je gradonačelnik kazavši kako nema ništa protiv toga da Društvo svoj dio novca od ulaznica za zidine troši u obnovu tvrđave na Prevlaci, jer je ona jedan od simbola hrvatske državnosti koju je nužno obnoviti čim prije.

Ljubomir Nikolić (KLGB Srđ je Grad) je kazao kako stanovnici Zlatnog potoka imaju problem s organizacijom prometa u mirovanju, te ga je zanimali zašto se odustalo i od detaljnog plana uređenja na Belvederu, koji je predviđao i javnu garažu. Isto tako zanimali ga je zašto je prije par dana na ključnim gradskim čvorištima nije bilo prometnih redarara?
- Kada je riječ o građanima Zlatnog potoka, svi znaju da sam dostupna i bez problema ću ih primiti. Trenutno razmatramo najbolja rješenja, prije nego krenemo u realizaciju projekta, prvo moramo riješiti dređene imovinsko-pravne odnose. U Svetom Jakovu ima jedna parcela koja je bila namijenjena izgradnji garaže, ali je vlasnik privatnik-stranac koji to prodaje po jako velikoj cijeni.
Na cijelim Pilama neki dan nije bilo ni policije, ni prometnih redara,a problem je nastao na pješačkom prijelazu. Ovih dana je nažalost broj naših prometnih redara bio manji jer su bili na godišnjim odmorima i bolovanjima, i to je jedan naš standardni problem, manjak broja ljudi, a policijska ispomoć odlazi s krajem sezone - kazala je Tokić.

Vijećnik Mario Bekić (HDZ) pitao je gradonačelnika, a slijedom revizije Sanitata, kao i 17 milijuna kuna minusa u poslovanju Vodovoda koji će morati platiti Grad, hoće li sve ostati na tim izvješćima ili se pokrenuti neke akcije dalje. Gradonačelnik je odgovorio kako je on ispunio svoju zakonsku obvezu i nalaz revizije uputio Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku te Ministarstvu uprave.

Zamjenicu Tokić, vijećnik Krešimir Marković (HDZ) pitao je kad će se urediti magistrala od mosta dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice, te dali je li moguće barem osvijetliti taj prostor za početak? Pitao je i hoće li se urediti šetnica od Depozita prema Gradu i kad će se na Zagrebačkoj konačno urediti asfalt?
- Magistrala u nadležnosti Hrvatskih cesta. Projekt je napravljen, on je jako dobar, ali problem je studija utjecaja vizura, HIA, koja je obveza prema Ministarstvu kulture i UNESCO-u i to za cijelo područje južne padine Srđa i to je planirano u rebalansu koji je danas na klupama, to će trajati 4 do 6 mjeseci i mi smo to uzeli u obvezu i sami ćemo to financirati da ubrzamo radove.- kazala je Tokić.

- Svi natječaji su javno objavljeni i to sa zadanim kriterijima. Mislim da smo kao stranka evoluirali i da ne tražimo da se zaposleni upišu u HDZ i nećemo to tražiti, kao što ni od zamjenice Tepšić ne tražimo da uzme člansku HDZ-a. Svi se mogu javiti na natječaje, ali nećemo izbacivati ormare kako bi donijeli nove stolove, već ćemo zaposliti postojeći kadar. Svatko može dat najbolje od sebe za svoj Grad - odgovorio je Franković na pitanje koje mu je postavio vijećnik Miho Obradović (HNS).

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/dubrovnik/frankovic-necemo-izbacivati-ormare-kako-bi-donijeli-nove-stolove-509204 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=00355603299e7fc198fb9b8ea0686ca363de3ae2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=FRANKOVI%C4%86+Ne%C4%87emo+izbacivati+ormare+kako+bi+donijeli+nove+stolove&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fzupanija%2Fdubrovnik%2Ffrankovic-necemo-izbacivati-ormare-kako-bi-donijeli-nove-stolove-509204 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fzupanija%2Fdubrovnik%2Ffrankovic-necemo-izbacivati-ormare-kako-bi-donijeli-nove-stolove-509204 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) )
StoryEditorOCM
DubrovnikSJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

FRANKOVIĆ Nećemo izbacivati ormare kako bi donijeli nove stolove

Piše dv
28. rujna 2017. - 20:11

Peta sjednica Gradskog vijeća upravo je počela a od 25 vijećnika sjednici je prisutan 21. Kako je kazao predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica gradonačelnik Mato Franković ima problema s glasnicama, pa će na vijećnička pitanja odgovarati njegove zamjenice ili on pismeno.
Od 14 predloženih točaka dnevnog reda predsjednik Vijeća Marko Potrebica predložio je još dvije dodatne točke; Ugovor o redovnom financiranju DURA-e i imenovanje članova Upravnog vijeća zaklade Blaga djela. Obje točke bez rasprave su jednoglasno uvrštene na dnevni red.

16:10 Vijećnička pitanja

Vijećnik Pero Milković (HDZ) postavio je pitanje zamjenici Tokić, a njega je zanimalo kad će započeti procedura za odabiranje obitelji koje će se moći prijaviti za POS stanove u Solitudu?

- Kako što smo i obećali još i u predizbornoj kampanji, intenzivno se radilo na tome zadnja tri mjeseca, detektirano je nekoliko lokacija i odlučeno je da će se ići u područje Solituda. Riječ je o zemljišti Vrtlara, koje su mislili svakako prodati, tako da će mo ga mi otkupiti i tamo će biti 120 stanova. Ići ćemo sljedeće godine u to, projektiranje ide početkom godine, a potom i izgradnja. To će biti najam na 10 godina s mogućnošću otkupa. Isto tako, oformit ćemo listu kad riješimo imovinsko-pravne odnose - Odgovorila je zamjenica Orlanda Tokić.

Vijećnicu Dolores Lujić (Most) zanimalo je zašto se odbija raspravljati, te zašto nije još uvijek uvršten u dnevni red golfu na Srđu kao i raskidanju ugovora sa Razvoj Golf, te zašto su igrališta na Ilijinoj glavici i Montovjerni zapuštena?

Gradonačelnik Mato Franković iako promukao ipak je odgovorio vijećnici Lujić, te kazao kako se poduzimaju sve radnje kako bi se utvrdile štetnost po pitanju raskida ugovora.
- Ako utvrdimo da raskidom ugovora neće nastati šteta po Grad i građane, raskinut ćemo ga, ukoliko bude suprotno nećemo- kazao je Franković.

Zamjenica Jelka Tepšić kazala je kako su svjesni nedostataka koja se tiču neodržavanja, te dodala kako planiraju za sljedeću godinu realizirati navedeno. Planiramo sva igrališta uključiti u redovno održavanje i osigurati osobu koja će putem video nadzora kontrolirati situaciju na igralištima, jer kako znamo najveći problem je vandalizam.

-Vijećnika Željka Raguža (DUSTRA) zanimalo je postoji li mogućnost bolje povezanosti sa Elafitima, osigurati im bolje uvjete, kako ne bi bili građani drugoga reda, pa je tako predložio trajekt Brsečine - Šipan, kao i izgradnja pristaništa na obje strane. Isto tako Raguž je predložio nabavu tableta za Gradsko vijeće, kako bi se smanjili troškovi kopiranja i sve ostale papirologije. i kupnju tableta za vijećnike i prelazak s papira na e- materijale, kao i elektronsko glasovanje na Gradskom vijeću.

Na njegovo pitanje zamjenicaTokić je kazala kako trajektna luka nije u nadležnosti Grada nego Županije, ali svakako kada dođe vrijeme za realizaciju tog projekta Grad će pružiti svu podršku. Podržat ćemo izradu cjelokupne infrastrukture i u tome ćemo sudjelovati. Kada je riječ o tableta, to je nešto što i osobno smartam da bi trebalo, no sama implementacija se pokazala teška, no naravno da nije nemoguće, a s tim projektom će se u Gradu krenuti s vremenom.

-Na pitanje Terezine Orlić (DDS) 'U kojoj fazi je projekt popločavanja Boškovićeve poljane"?, zamjenica Tokić je kazala kako su
konzervatorske smjernice već napravljene. Popločenje Boškovićeve poljane bit će moguće, kad bude izrađen projektni zadatak i glavni projekt, jer nije riječ samo o popločavanju već i infrastrukture, prvenstveno odvodnje, a sve bi moglo biti dovršeno slijedeće godine.

- Planiramo li nešto poduzeti po pitanju inicijative WI- FI Europe? Prijave počinju uskuru, riječ je o inicijativi Europske komisije. Cilj je ostvariti besplatan i kvalitetan internet na javnim površinama- pitaja je vijećnica Katarina Doršner (HDZ).

Zamjenica Tokić je kazala da će se Grad svakako javiti na ovaj projekt, kada se raspišu uvjeti natječaja.

Isto tako, Doršner je zanimalo što je sa fondom za jednokratnu pomoć, za braniteljske obitelji koje žive u teškim socijalnim uvjetima.
Na njeno pitanje zamjenica Tepšić je kazala kako je istina da su najavljivali fond i to je jedan od projekata koji se pripremaju, i za sljedeću godinu trebali bi ga provesti, i planirano je oko milijun kuna za tu namjenu.

Vijećnik Gordan Špero (HDZ), svoje pitanje uputio je zamjenici Tokić pitavši je što će se raditi s kanalizacijom u Gradu, koja je u jako lošem stanju. Isto tako zanimalo ga je hoće li se na Pustijerni osnovati i urediti Arheološki muzej, koji ovaj Grad zaslužuje?

Na pitanju o kanalizaciji u Gradu, Tokić je kazala kako je to nužan projekt u koji se kreće odmah po završetku Zimskog festivala. Projektno rješenje je napravljeno prema kojem se na pojedinim mjestima samog Straduna otvore sami otvori gdje će ući ljudi i sonde na pet pozicija, jedna po jedna, uz nadzor konzervatora. Imamo kanal visine 1,4 metra i širok 40-ak centimetara ispod Straduna, potpuno je začepljen, a problem su i okolni kanali. Poslije čišćenja dolazi sanacija pa će se na dno postaviti keramičke pločice. Sam postupak traje do 4 do 6 mjeseci. Neugodnih mirisia će svakako biti.

- Što se tiče Pustjerne, početkom sljedeće godine kreće natječaj na koji će se prijaviti projekt koji obuhvaća postojeća arheološka područja. U zatvoru se prlanira preseliti arheološki muzej, a ispred zgrade će biti prezentiranje iskopine, a planiramo i pozornicu za kulturne događaje. U dijelu naalzišta će biti napravljena ljetna pozornica. Cilj je uključiti i bastion sv. Spasa, napraviti ispitivanja, dobiti suglasnost i predvidjeti ga kao kulturni prostor. Trenutno je u tijeku izrada idejnog projekta koji će izraditi Zavod za obnovu Dubrovnika, a koji će do kraja godine ići na javnu raspravu.

Rikard Rossetti (DUSTRA): kazao je kako se protivi financiranju obnove tvrđave na prevlaci od strane DPDS, jer kako kaže riječ je o nekoliko desetaka milijuna kuna koje žele potrošiti na obnovu tvrđave koja nema nikakve veze s dubrovačkom prošlošću i koja se nalazi u drugoj općini, na Prevlaci. Ako već želite obnavljati onda imate Kaše, koje nam se raspadaju pred očima, ili tvrđavu na Srđu?
Na pitanje Rossettija odgovorio je gradonačelnik kazavši kako nema ništa protiv toga da Društvo svoj dio novca od ulaznica za zidine troši u obnovu tvrđave na Prevlaci, jer je ona jedan od simbola hrvatske državnosti koju je nužno obnoviti čim prije.

Ljubomir Nikolić (KLGB Srđ je Grad) je kazao kako stanovnici Zlatnog potoka imaju problem s organizacijom prometa u mirovanju, te ga je zanimali zašto se odustalo i od detaljnog plana uređenja na Belvederu, koji je predviđao i javnu garažu. Isto tako zanimali ga je zašto je prije par dana na ključnim gradskim čvorištima nije bilo prometnih redarara?
- Kada je riječ o građanima Zlatnog potoka, svi znaju da sam dostupna i bez problema ću ih primiti. Trenutno razmatramo najbolja rješenja, prije nego krenemo u realizaciju projekta, prvo moramo riješiti dređene imovinsko-pravne odnose. U Svetom Jakovu ima jedna parcela koja je bila namijenjena izgradnji garaže, ali je vlasnik privatnik-stranac koji to prodaje po jako velikoj cijeni.
Na cijelim Pilama neki dan nije bilo ni policije, ni prometnih redara,a problem je nastao na pješačkom prijelazu. Ovih dana je nažalost broj naših prometnih redara bio manji jer su bili na godišnjim odmorima i bolovanjima, i to je jedan naš standardni problem, manjak broja ljudi, a policijska ispomoć odlazi s krajem sezone - kazala je Tokić.

Vijećnik Mario Bekić (HDZ) pitao je gradonačelnika, a slijedom revizije Sanitata, kao i 17 milijuna kuna minusa u poslovanju Vodovoda koji će morati platiti Grad, hoće li sve ostati na tim izvješćima ili se pokrenuti neke akcije dalje. Gradonačelnik je odgovorio kako je on ispunio svoju zakonsku obvezu i nalaz revizije uputio Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku te Ministarstvu uprave.

Zamjenicu Tokić, vijećnik Krešimir Marković (HDZ) pitao je kad će se urediti magistrala od mosta dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice, te dali je li moguće barem osvijetliti taj prostor za početak? Pitao je i hoće li se urediti šetnica od Depozita prema Gradu i kad će se na Zagrebačkoj konačno urediti asfalt?
- Magistrala u nadležnosti Hrvatskih cesta. Projekt je napravljen, on je jako dobar, ali problem je studija utjecaja vizura, HIA, koja je obveza prema Ministarstvu kulture i UNESCO-u i to za cijelo područje južne padine Srđa i to je planirano u rebalansu koji je danas na klupama, to će trajati 4 do 6 mjeseci i mi smo to uzeli u obvezu i sami ćemo to financirati da ubrzamo radove.- kazala je Tokić.

- Svi natječaji su javno objavljeni i to sa zadanim kriterijima. Mislim da smo kao stranka evoluirali i da ne tražimo da se zaposleni upišu u HDZ i nećemo to tražiti, kao što ni od zamjenice Tepšić ne tražimo da uzme člansku HDZ-a. Svi se mogu javiti na natječaje, ali nećemo izbacivati ormare kako bi donijeli nove stolove, već ćemo zaposliti postojeći kadar. Svatko može dat najbolje od sebe za svoj Grad - odgovorio je Franković na pitanje koje mu je postavio vijećnik Miho Obradović (HNS).

22. svibanj 2024 12:44