StoryEditorOCM
DubrovnikVREMENSKA PROGNOZA

Gotovo nezamislivo kakve nas temperature danas očekuju, pogledajte prognozu za uskrsne blagdane

Piše A.Ke.
30. ožujka 2024. - 07:58

Pretežno ili djelomice sunčano te iznadprosječno toplo, na Jadranu i vjetrovito. Uz povremeno više oblaka poslijepodne na sjevernom Jadranu lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, u gorju i jak. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25, na istoku i do 28 °C.

Sutra na sam dan Uskrsa DHMZ predviđa djelomice sunčano, iznadprosječno toplo i razmjerno vjetrovito. Povremeno će biti promjenljive naoblake, mjestimice na sjevernom Jadranu i u zapadnim predjelima unutrašnjosti može pasti malo kiše, ponajprije poslijepodne. Puhat će umjeren, u drugom dijelu dana prolazno i jak jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu jako do olujno jugo. Jutranja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na Jadranu od 13 do 16. Najviša dnevna između 19 i 24, na istoku i do 26 °C.

Međutim, duž obale upaljen je ove subote žuti Meteoalarm zbog vjetra, kao i narančasti alarm na Jadranu s mogućim udarima i do 95 km/h. Vjetar se tako očekuje i u unutrašnjosti na sam Uskrs s udarima do 40 km/h. Nakon sunčanog vikenda, meteorolog ragoslav Dragojlović za HRT je najavio je promjenu vremena u ponedjeljak. 

01. svibanj 2024 08:12