StoryEditorOCM
DubrovnikGODINAMA ZANEMARENE

Hoće li se u sklopu rekonstrukcije Lapadske obale dvije fontane ponovno staviti u funkciju? Evo što kažu iz gradske uprave

Piše B.L.
15. siječnja 2024. - 21:20

Rekonstrukcija Lapadske obale bliži se lagano kraju, sve je skoro spremno, a osnivač i administrator Facebook-grupe ‘Dubrovnik nekad‘ Ivo Batričević zapitao se u toj online-zajednici ljubitelja dubrovačke prošlosti hoće li se u sklopu rekonstrukcije Obale i dvije tamošnje fontane staviti u funkciju?

- Jedna se nalazi kod bivšeg škvera Krile, a druga pred benzinskom crpkom Orsan te je čak bila u upotrebi prije 10-ak godina. Oba pila su izgrađena i stavljena u javnu upotrebu nasipanjem Lapadske obale u drugoj polovici 19. stoljeća. One su dio kulturnog blaga našeg Grada, napominje Batričević.

Iz Grada Dubrovnika otkrili su kakva je sudbina fontana:

- Navedene fontane su u sustavu održavanja Grada Dubrovnika te će se po okončanju svih preostalih završih radova na projektu Lapadske obale obaviti potrebni popravci kako bi se one stavile u funkciju, što je u planu nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu pred početak ove turističke sezone, najavljuju iz gradske uprave.

16. lipanj 2024 00:20