StoryEditorOCM
DubrovnikKorona je još uvijek prisutna

Idući tjedan cijepljenje u Studentskom domu, kreće i četvrta doza

Piše dv
14. travnja 2022. - 09:08

Cijepljenje svih zainteresiranih za prvu, drugu i booster dozu u Studentskom domu u Dubrovniku bit će u srijedu, 20. travnja 2022. i tjedan kasnije 27. travnja. 2022., od 8:30 do 11 sati.

Zainteresiranima su na raspolaganju biti cjepiva Comirnaty (Pfizer), Janssen (Johnson&Johnson) i Spikevax (Moderna Biotech) i “proteinsko cjepivo” Nuvaxovid (Novavax).

Počinje i drugo docjepljivanje (4. doza). Preporučljivo je osobama starijim od 80 godina i osobama starijim od 65 godina koje su korisnici kolektivnog smještaja (domovi za starije i nemoćne osobe) najmanje četiri mjeseca nakon primitka prve docjepne doze. U tu svrhu koristi se mRNA cjepivo (Comirnaty ili Spikevax).

Također, drugo docjepljivanje se preporučuje osobama koje imaju povećani rizik za razvoj teških oblika bolesti COVID-19, a koje su primarno cijepljene Janssen cjepivom i docijepile se Janssen cjepivom. U svrhu drugog docjepljivanja preporučuje se primijeniti mRNA cjepivo (Comirnaty ili Spikevax).

Cijepljenje počinje u 8 i 30 i traje do 11 za hrvatske državljane, a od 11 do 12 je organizirano cijepljenje za strance.

Mole se sve osobe koje dolaze na cijepljenje da ne dolaze natašte kako bi lakše podnijeli cijepljenje.

27. travanj 2024 18:44