StoryEditorOCM
DubrovnikIZVRIJEĐAN JER JE RADIO SVOJ POSAO

Igor Legaz grubo izvrijeđao našeg kolegu Ahmeta Kalajdžića jer je prenio informaciju Općinskog državnog odvjetništva. "Prišao mi je u kafiću, nagnuo se prema meni i počeo s uvredama..."

Piše D.V.
16. lipnja 2024. - 17:01
Profesor Igor Legaz okupio je sugradane u akciji oslobadjanja pristupa pomorskom dobru ispod Vile Elite Royal Dubrovnik Resorta, u namjeri da odstrani130 cm postojeceg zida kao nuzni pristup.Mihael Barisic/Cropix

Našeg kolegu Ahmeta Kalajdžića, danas je oko 12.50 sati u kafe baru Brazil Dvori, grubo izvrijeđao Dubrovčanin Igor Legaz zbog čega je podnio prijavu Policijskoj upravi dubrovačko neretvanskoj. Razlog tome bio je novinarski tekst, odnosno preneseno  izvješće Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku o tome kako je protiv Legaza podignuta optužnica.

 

OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U DUBROVNIKU:

Optužnicom protiv Igora Legaza Odvjetništvo traži godinu zatvora i plaćanje 25 tisuća eura odštete ”Royal Resortu”

 

 Kako kaže kolega Kalajdžić, Legaz mu je prišao dok je sjedio u kafiću kao gost, nagnuo se prema njemu i počeo ga glasno vrijeđati, dovoljno glasno da ga svi u kafiću čuju,  riječima „Kretenu jadni“, „Prodana dušo“, „Stidi se gnjido“, „Mislio si spriječiti gradonačelnika da betonira onu stazu“, „Pi.... ti materina“..  Nakon što ga je upozorio da ga ne vrijeđa, Legaz se udaljio prema kinu Cinestar, ali se nakon toga ponovo vratio do Kalajdžića, stao preko puta njegova stola i onda s udaljenosti ponovio iste uvrede.  -  Svemu su svjedočili drugi gosti kafića. Nakon nekoliko minuta što sam ga nastavio ignorirati Legaz se udaljio. Sve to se dogodilo zato što sam objavio članak na portalu  Dubrovačkog vjesnika u kojem navodim činjenice iz optužnice koju je protiv Igora Legaza podnijelo  Općinsko državno odvjetništvo radi počinjenja kaznenih dijela nezakonitog oduzimanja tuđe pokretne stvari radi privremene uporabe i oštećenja tuđe stvari. Prijavu sam podnio radi uvrede, ne prijetnje, jer to ne mogu okarakterizirati kao prijetnju, ali je to u meni izazvalo nemir, neraspoloženje i uznemirenost, tako da sam bio vidno uzrujan i velikom šoku – govori kolega Kalajdžić, nakon što se vratio s policije. Dodaje kako je i konobaricu  u kafiću zamolio da za policiju pripremi snimku video nadzora na kojoj se vidi što Legaz radi. 

Kolega Ahmet Kalajdžić, dugogodišnji je novinar Dubrovačkog vjesnika i Slobodne Dalmacije, s ogromnim iskustvom u izvještavanju o slučajevima crne kronike, radu policije i sudstva.  

Doista je neprimjereno novinara vrijeđati samo zato sto je prenio službenu informaciju jednog pravosudnog tijela. Suludo je novinaru imputirati neku zlu namjeru samo zato što je radio svoj posao i prenio informaciju Općinskog državnog odvjetništva. Skrivanje onog što državna tijela rade bilo bi krajnje neprofesionalno, a iskusan aktivist kakav je Igor Legaz to bi morao znati. Morao bi to uvažiti i kad se radi o njemu samome, umjesto da isto to radi kad su drugi u pitanju

25. lipanj 2024 22:27