StoryEditorOCM
DubrovnikPRVI KOJI JE POTVRDIO GAŽU

Ipak će biti organiziranog dočeka Nove 2022.: Regionalna folk zvijezda pjeva na Silvestrovo u Dubrovniku!

Piše PSD.
16. studenog 2021. - 19:32

Last minute – kao i sve u ovoj godini koju je obilježio koronavirus tako će se u Dubrovniku proslaviti ulazak u novu 2022. godinu. Još se ne zna hoće li, i tko, nastupiti za novogodišnji doček na Stradunu u organizaciji Grada Dubrovnika, no prodaju novogodišnjih turističkih aranžmana, s tri ili četiri dana u Dubrovniku organiziralo je nekoliko agencija. Otvoreno je i dovoljno hotela koji mogu primiti goste koji će se odlučiti provesti blagdane u Dubrovniku. Tko će ih zabavljati na otvorenom još je nepoznanica do utorka kada će se predstaviti program Dubrovačkog zimskog festivala pa i događanja na Stradunu, javljaju iz gradske uprave.

Od svih događanja u kalendaru Grada Dubrovnika najavljen je samo Novogodišnji koncert na Stradunu. Tradicionalni koncert točno u podne Dubrovački simfonijski orkestar, održat će pod vodstvom maestra Marca Tardua.

Planirani izvođač za koncert na Silvestrovo na Stradunu, doznajemo, otpao je i navodno otkazao nastup prije potpisivanja ugovora radi sigurnije i isplativije gaže. Teško je uopće i naći izvođača za nastup na otvorenom uz ovakve epidemiološke mjere pune nepoznanica, a puno je lakše i sigurnije organizirati dočeke u otvorenom gdje se ne može ući bez COVID potvrde.

image
Željko Samardžić zabavit će publiku u Rixos Premiumu


 
Tomislav Krišto/Cropix

Međutim iako će u Dubrovniku tijekom blagdana biti otvoreno trinaest hotela i oni su neodlučni oko organizacije proslave nove godine – sve ovisi epidemiološkoj situaciji i mjerama. Kako sada stvari stoje jedini će organizirani Doček nove godine imati Hotel Rixos Premium! Tamo će novogodišnji koncert imati Željko Samardžić, pjevačka mega zvijezda srpske folk scene s brojnim hitovima kao što su ''Stari lav'', “Promaja”, ''Ja te volim najviše'', ''Pokaži mi šta znaš'', koji će uz nesumnjivo sjajne prateće glazbenike, sigurno oduševiti goste Rixosa.

Svi ostali hoteli otvoreni nemaju organiziran doček nove godine 2022. Grupacija Jadranski luksuzni hoteli će tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana imati otvoren Hotel Excelsior.

- Pomno pratimo epidemiološku situaciju te ćemo ovisno o razvoju iste odlučiti o najboljem načinu proslave Nove godine.

image
Doček s vatrometom na Stradunu 2019.
Tz Grada Dubrovnika

Svakako smo pripremili posebnu ponudu i božićni ugođaj kako bismo svim našim gostima uljepšali boravak za vrijeme blagdana u Dubrovniku – odgovara glasnogovornica ALH Zrinka Marinović.

Od objekata Valamar Riviere u Dubrovniku trenutno je otvoren hotel Valamar Lacroma Dubrovnik te je u planu da hotel bude otvoren i za novogodišnje blagdane uz prigodnu ponudu – odgovaraju i iz Valamar Riviere.

Dubrovački visokokategornici računaju na individualne goste koji će odluku o započinjanju godine u Dubrovniku donijeti last minute.

Dodajmo kako više hrvatskih agencija nudi višednevni boravak u Dubrovniku po prihvatljvim cijenama. Pa tako Elite travel četverodnevni boravak u Dubrovniku s letom iz Zagreba i smještajem u dvokrevetnoj sobi Hotela Lero nudi po cijeni od 2660 kuna.

Četiri dana u Dubrovniku preko novogodišnjih blagdana može se provesti i u Hotelu Adriji za 1600 kuna uz autobusni prijevoz iz Zagreba, Varaždina i Čakovca.

Što će se još organizirati last minute – ovisi o epidemiološkim mjerama, a do tada ćemo doznati više i o dočeku na Stradunu.

01. lipanj 2024 15:00