StoryEditorOCM
DubrovnikBORBA PROTIV KORONE

Još jedna prilika za imunizaciju: u Studentskom domu se sljedeći tjedan možete cijepiti, a nudi se i četvrta doza

Piše Dv
20. travnja 2022. - 15:23

Cijepljenje svih zainteresiranih u Studentskom domu u Dubrovniku bit će organizirano u srijedu, 27. travnja. 2022., od 8:30 do 11 sati za hrvatske državljane, a od 11 do 12 je cijepljenje za strance.

Zainteresiranima su na raspolaganju biti cjepiva Comirnaty (Pfizer), Janssen (Johnson&Johnson) i Spikevax (Moderna Biotech) i "proteinsko cjepivo" Nuvaxovid (Novavax).

Uz prvu, drugu i booster dozu, počelo je i drugo docjepljivanje (4. doza). Preporučljivo je osobama starijim od 80 godina i osobama starijim od 65 godina koje su korisnici kolektivnog smještaja (domovi za starije i nemoćne osobe) najmanje četiri mjeseca nakon primitka prve docjepne doze. U tu svrhu koristi se mRNA cjepivo (Comirnaty ili Spikevax).

Također, drugo docjepljivanje se preporučuje osobama koje imaju povećani rizik za razvoj teških oblika bolesti COVID-19, a koje su primarno cijepljene Janssen cjepivom i docijepile se Janssen cjepivom. U svrhu drugog docjepljivanja preporučuje se primijeniti mRNA cjepivo (Comirnaty ili Spikevax).

Mole se sve osobe koje dolaze na cijepljenje da ne dolaze natašte kako bi lakše podnijeli cijepljenje.

27. travanj 2024 07:18