StoryEditorOCM
DubrovnikPotpisan sporazum o suradnji Grada i Hrvatskih cesta

Ključni razvojni projekt: evo što će obuhvatiti rekonstrukcija državne ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice

Piše dv
24. svibnja 2024. - 11:17
Potpisan sporazum o rekonstrukciji državne ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do raskrižja Ilijina glavicaGrad Dubrovnik/

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić potpisali suSporazum o suradnji na investiciji rekonstrukcije državne ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do raskrižja Ilijina glavica čime je ispunjen prvi preduvjet realizacije ovog značajnog kapitalnog cestovnog projekta.

Uz proširenje ceste dodavanjem jednog prometnog traka s uređenjem i izgradnjom parkirališta te nogostupa, projektom će se obuhvatiti odvodnja oborinskih voda s ceste i pripadajućih cestovnih površina tako da će se uklopiti u sustav odvodnje Grada Dubrovnika. Realizacijom ove investicije utjecat će se na kvalitetnije i sigurnije odvijanje cestovnog i pješačkog prometa te će se adekvatno riješiti oborinska odvodnja.

Hrvatske ceste sporazumom se obvezuju izraditi projektnu dokumentaciju te ishoditi sve potrebne dozvole za rekonstrukciju ceste dok se Grad Dubrovnik obvezuje izraditi projektnu dokumentaciju, ishoditi potrebne dozvole (lokacijsku i građevinsku)  i izgraditi sustav oborinske odvodnje na koji će se spojiti sustave odvodnje rekonstrukcije D8.

Grad je sredstva za izradu projektne dokumentacije sustava oborinske odvodnje osigurao u proračunu te pristupio izradi iste.

Omjeri sufinanciranja radova na projektu utvrdit će se i definirati nakon ishođenja građevinske dozvole, a prema obvezama koje proizlaze iz javnih ovlasti i obveza uključenih strana.

16. lipanj 2024 22:53