StoryEditorOCM
DubrovnikZavršena sanacija gornjeg dijela

Krenuo promet preko obnovljenog Mosta Ombla; Franković: Sve je odrađeno na vrijeme, u rokovima‘

Piše dv
12. travnja 2024. - 10:43

Jutros je otvoren promet preko obnovljenog Mosta Ombla. Završeni su radovi na gornjem dijelu, što je preduvjet za nesmetano prometovanje.

‘‘Završena je nužna i potrebna sanacija gornjeg dijela mosta Ombla. Još će se nastaviti dio radova ispod samog mosta, međutim oni neće ometati promet. Zahvaljujem svim sugrađanima na strpljenju, zahvaljujem javnom gradskom prijevozniku Libertas na prilagodbi novom prometnom režimu te izvođačima i nadzoru jer je sve odrađeno na vrijeme, u rokovima i sve kako je bilo planirano. Imali smo sreće i s vremenom, bura nam nije ometala radove. Mislim da u konačnici možemo biti zadovoljni jer je odrađen dobar posao i u budućnosti ne bi trebalo dolaziti do nove sanacije‘‘, rekao je gradonačelnik Franković danas na Mostu Ombla.

image

Od jutros se prometuje obnovljenim mostom Ombla

Grad Dubrovnik/

Radovi su uključivali skidanje cijele gornje konstrukcije mosta do nosive betonske ploče, izradu nove spregnute betonske ploče, visokotlačno pranje, postavljanje hidroizolacije, asfaltiranje mosta u dva sloja, iscrtavanje, zamjenu stare pješačke ograde novom i sanaciju pješačkih površina. U narednim se danima nastavlja sanacija donjeg dijela mosta te postavljanje rasvjete, a kraj radova očekuje se i prije ugovorenog roka koji je 15. svibnja 2024. godine.

Od jutra se na staro vraćaju i rute prometa autobusa 1A i 1B, koji su u proteklom razdoblju, kao i ostali promet, bili preusmjereni na Most dr. Franje Tuđmana.

Sanaciju Mosta Ombla vrijednu 494.302,50 eura provodi tvrtka Mar doo uz stručni nadzor Graf doo, a prema projektu Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu.

28. travanj 2024 23:17