StoryEditorOCM
DubrovnikSJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Kristić: Imamo registrirana tri Vaterpolo kluba Jug, koji će od njih dogodine slaviti 100 godina? Cetinić: Ne sviđa mi se nerazmjer davanja Jugu u odnosu na druge sportske klubove u Dubrovniku

Piše Dv
26. siječnja 2022. - 12:59

Prešlo se na osmu točku Dnevnog reda, na Prijedlog programa javnih potreba u školstvu Grada Dubrovnika za 2022. godinu, a Petra Marčinko (Srđ je Grad) pitala se gdje je visoko školstvo, te što je s dodjelom kredita. Točka visokog školstva nije posebno navedena, a s kreditima se nastavlja, odgovorio je Miho Katičić iz resornog Upravnog odjela. Kad je riječ o stipendijama, posebno se gledalo na zanimanje liječnika i medicinskih sestara.

Nikša Selmani (Srđ je Grad) osvrnuo se na projekt asistenta u nastavi. Porastao je broj djece s potrebama i broj pomoćnika, zanimalo ga je što će biti s plaćama pomoćnika. Katičić je kazao kako neće biti promjena oko primanja pomoćnika u nastavi.

Jasmin Deraković (DDS) pohvalio je sva ulaganja i napore u sektoru školstva. Kazao je da bi trebalo otvarati više centara izvrsnosti. Jelka Tepšić kazala je kako cilj jesti širiti centre, a sretna je da je zadržana obrazovanja u ovim kriznim vremenima, a nadaju se poboljšanju financijskih uvjeta. Prijedlog je jednoglasno usvojen.

Na red je došao Prijedlog programa javnih potreba u predškolskom odgoju Grada Dubrovnika za 2022. godinu. Deraković je kazao kako treba osigurati dodatna radna mjesta kako bi se poboljšala kvaliteta rada. Petra Marčinko (Srđ je Grad) je pohvalila Upravni odjel. Maro Kristić (Most) pitao je koje su sljedeće kapitalne investicije kad je riječ o vrtićima i koliko je djece na listi čekanja. Franković je odgovorio je kako je pronađen prostor, postoji nemala lista čekanja za upis u vrtić što ih je iznenadilo jer to ne korespondira s brojem stanovnika na području Grada Dubrovnika. Radi se na rješavanju probleme prostora za nove vrtićke prostore, kazao je kako bi se i u TUP-u mogao otvoriti vrtić.

Slavica Grkeš (DDS) upozorila je na kriterije kad je riječ o listama čekanja te je zahvalila odgojiteljicama. Deveta točka je jednoglasno usvojena, a onda se prešlo na desetu - Prijedlog programa javnih potreba u športu Grada Dubrovnika za 2022. godinu.

Željko Raguž (Dustra) kazao je kako će članovi njegove stranke podržati ovu točku. Izrazio je nadu da će se na jednoj budućoj sjednici glasati i o Povjerenstvu za sport.

Kristić je kazao kako bi na ovoj točki trebali biti nazočni čelni ljudi dubrovačkog sporta. Rekao je da će dati podršku Programu, a spoznao je da postoje tri registrirane udruge VK Jug, zanima je koji je to Jug onaj koji će dogodine slaviti 100 godine postojanja?

Franković nije upoznat da postoje tri Juga. Kazao je da bi bilo dobro da je s vijećnicima Alena Bošković te da i on bude na budućim sjednicama Gradskog vijeća. Prijedlog je usvojen uz tri suzdržana glasa.

25. travanj 2024 00:23